Hétfőn üzemkezdettől már  a teljes, bővített vonalon, vagyis Felső-Majláthig jár a miskolci 1-es villamos. A Zöld Nyíl nevű villamosprojekt hálózatfejlesztési része ezzel lényegében véget ér.

 

A villamosok a diósgyőri megálló után a Bölcs utca, Alsó-Majláth (Köln utca) megállókban és a Felső-Majláth végállomás előtti ideiglenes megállóban állnak meg. A végállomás kialakítását még nem fejezték be.

Hétfőtől változik a 2-es villamosok menetrendje is. Ezzel párhuzamosan a villamosbérletek január 16-tól nem lesznek érvényesek az 1-es, 1A-s autóbuszokon Diósgyőr és Felső-Majláth közötti utazáshoz – közölte honlapján az MVK Zrt.

Miskolcon 2009-ben fogtak hozzá a villamos fejlesztéséhez: teljes egészében átépítették a pályát, a felsővezeték-rendszert és a megállókat. Új járműveket is vesznek, összesen 31-et, de tavaly májusban már a negyedik járműtendert írták ki. November 24-én a Ganz-Skoda Zrt.-t hirdették ki nyertesnek az ajánlatkérők. Hétfőn a Közbeszerzési Döntőbizottság hétfői határozatával megszüntette a spanyol CAF cég jogorvoslati kérelmét, amelyet a 31 új villamosra kiírt miskolci tender eredménye ellen nyújtott be.