Sajtótájékoztató közepén lőtte fejbe  magát egy lengyel katonai ügyész Poznanban. Mikolaj Przybył az újságírókat előbb kiküldte a teremből, majd maga ellen fordította a fegyvert.
Mikolaj Przybył a lengyel kormánygép 2010-es tragédiájáról kiszivárogott információk ügyében tartott sajtótájékoztatót a lengyelországi Poznanban. Az összehívott újságírókat azonban az esemény közepén arra kérte: hagyják el a termet, hogy pihenhessen egy kicsit. A riporterek a folyosón egy hangos durranást hallottak, ezért visszarohantak a szobába, ahol az ügyész egy vértócsa közepén feküdt a földön.

A férfi szerencsére túlélte az öngyilkossági kísérletet, azonnal kórházba vitték, ahol azóta is fekszik, jelenleg nincs életveszélyben – közölték a hatóságok.

 

Az eseményről készített televíziós felvételeken az ezredes egy közleményt olvasott fel. „Egész életemben, előbb civil, majd katonai ügyészként tett szolgálatom alatt soha nem hoztam szégyen a Lengyel Köztársaságra. Megvédem a lengyel honvédség és az ügyészség tisztjeinek becsületét.” Przybył közleményével azokra a vádakra utalt, melyek szerint az ügyészek lehallgatták a kormánygép katasztrófája ügyében nyomozó újságírókat – írta a BBC.
Bronislaw Komorowski lengyel államfő aggodalmát fejezte ki a történtek miatt és megkérte a nemzetvédelmi hivatalt, hogy kövesse figyelemmel az eseményeket.