A bulvárlapok egymásra licitálv a rémisztgetik a jó népet. Szerdán a Blikk asztrológusa fokozta a világvége hangulatot azzal, hogy a csillagokból nukleáris katasztrófákat, háborúkat és forradalmakat jósolt 2012-re, de így visszaolvasva lófasz volt ahhoz képest, amit a vasárnapi Borsnak sikerült összehoznia a Ha beüt a csőd, fél év alatt végünk című cikkével.

 

A lap Török Zoltán banki elemzőre hivatkozva azt írja, hogy amennyiben az EU és az IMF nem szánja meg kis hazánkat és beüt az államcsőd, akkor a következő fél évben ilyesmikre számíthatunk: elszabadulnak az üzemanyag és a többi importcikk árai, majd két-három hónapon belül elapadnak az állami tartalékok: először lefaragják a nyugdíjakat és a közszféra fizetéseit, majd nem lesz fűtés és világítás az állami intézményekben. Néhány héttel később bezárnak az iskolák és a kórházak, leáll a tömegközlekedés, megszűnik a közvilágítás. És most jön a legjobb: „ezután már csak egy hónap kell ahhoz, hogy teljes legyen a káosz: a tömegek ellepik az utcákat, dúlni kezd az erőszak, megkezdődnek a fosztogatások!”.

Persze nem a bulvárlapoknak kell a legvisszafogottabbnak lenniük akkor, amikor a harmadik hitelminősítő intézet is bóvliba vágja az országot, de azért némi higgadtság talán elvárható lehetne tőlük még ilyenkor is. Már csak azért is, mert akárhogy is nézzük, a két bulvárlapból 50 ezernél is többet vesznek meg az emberek, mint a Népszabadságból, a Népszavából, a Magyar Nemzetből és a Magyar Hírlapból összesen.