A KDB elutasította  a miskolci villamos tender elleni keresetet.
 A 31 villamos szállítására szóló miskolci villamos tendert megtámadó Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A. keresetét keddi határozatával elutasította a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) – a határozat a Közbeszerzési Hatóság (a Közbeszerzések Tanácsa jogutódja) honlapján jelent meg.
A miskolci villamosvasút fejlesztési projektnek a legutóbbi járműtendere – amely már a negyedik volt – tavaly májusban indult. A felhívásra öt ajánlat érkezett, amelyek közül az összességében legelőnyösebb, az AnsaldoBreda S.p.A. pályázata lett a nyertes. Három pályázó fellebbezett, és a KDB a magyar Ganz-Skoda Zrt. kérelmének helyt adva tavaly novemberben kimondta, hogy annak pályázata is érvényes. A két másik cég, a mostani panaszos, és a Solaris Bus & Coach S.A. jogorvoslati kérelmét a KDB elutasította.
Ezután a bírálai szakaszt újra nyitották. Mielőtt az ajánlatkérők – a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, és a Miskolc Város Közlekedési Zrt. – újra értékelték volna az ajánlatokat, hiánypótlást kértek az ajánlattevőktől, a referenciáikkal kapcsolatosan.
A Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A. azért fordult a KDB-hez, mivel megítélése szerint az ajánlatkérő a hiánypótlási felszólításban módosított az ajánlattételi felhívásban meghatározott referenciákon, úgy hogy azok előnyösebbek legyenek a Ganz-Skoda Zrt.-nek.
A Közbeszerzési Döntőbizottság nem találta alaposnak a spanyol cég kifogását, ezért azt elutasította.