Rendőrkézen van a  robbantó, aki december 28-án pokolgépet helyezett el egy kassai gyorsétterem bejáratánál álló kukába, közölte Daniel Lipšic szlovák belügyminiszter, írja a bumm.sk. „Az, hogy három nap alatt fényt derítettünk kilétére, rekord” – mondta a miniszter. Elmondta azt is, hogy egy 32 éves, büntetett előéletű, szüleivel élő férfiről van szó, akinek pszichikai gondjai voltak, és korábban már elkövetett egy rablást.

 

A miniszter nem akart találgatni a robbantás okáról, de nem zárta ki, hogy szélsőséges támadásról is lehet szó. A férfi nem tett vallomást, de búcsúlevelei arról árulkodnak, hogy öngyilkos merényletet akart elkövetni. A házkutatáskor további robbanószerkezet-alkatrészeket, két búcsúlevelet és egy végrendeletet találtak a rendőrök. „Valószínűleg folytatni akarta a tevékenységét” – mondta a miniszter, aki szerint a gyanúsított hibát követett el szerkezete összeállításánál, mert a hatás kisebb volt a vártnál.

Hozzátette: az ilyen magányos farkasokat nagyon nehéz felkutatni. „Ez az eset is rámutat, hogy a rendőrségnek minőségibb technikai felszerelésre van szüksége” – jegyezte meg. A pokolgéphez felhasznált minden alkatrész kereskedelmi forgalomban kapható.