Különösen jelentős értéket sikkasztott el egy pénzszállító volt diszpécsere 2009. szeptemberében Miskolcon a Brinks cégtől. A kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján Thaiföldön elfogott férfit 2010. januárjában szállították haza Magyarországra. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a napokban lezárta a nyomozást és különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldi meg az iratokat az ügyészségnek.

 

 

A nyomozás adatai alapján 2009. szeptemberének első hétvégéjén ötszázmillió forintot meghaladó összeget sikkasztott el egy pénzszállító cég miskolci telephelyéről az a 38 éves volt diszpécser, aki másnap már el is hagyta az országot és Thaiföldön próbált meg a hatóságok elől elrejtőzni.

A kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján Thaiföldön elfogott férfit 2010. januárjában szállították haza Magyarországra. Az azóta is előzetes letartóztatásban lévő D.J. az eljárás során nem mutatott együttműködést a hatóságokkal, az eljárás során valamennyi esetben megtagadta a vallomástételt.

Az ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a napokban lezárta a nyomozást és különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás, közokirat-hamisítás bűntette, valamint magánokirat-hamisítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldi meg az iratokat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészségnek.

A Büntető törvénykönyv szerint az elkövető amennyiben a bíróság bűnösnek találja, úgy halmazati büntetésként tíz évet meghaladó szabadságvesztés büntetésre is számíthat. A pénz nincs meg.