Előszilvesztert tartottak a miskolci CORNER STAGE kávézóban az Avasalján. Két zenekar lépett fel. Az első zenekar a miskolci Vain Parrots a második a Zapruder from Bp. A Cornerről annyit, hogy Miskolc azon kevés helyeinek egyike, amit bátran ajánlhatok mindenkinek. A honlapjukat átböngészve leesik az állam, mert minden héten élő koncerteket szerveznek amatőr zenekarokkal. Miskolc kulturális életét áttekintve az egyik legkomolyabb kulturális színtér. A művházakban nincs ennyi élő zene. Bár nyilván ezek a zenekarok még nem töltenének meg nagy közösségi tereket.

 

Az első zenekart tudtam csak végighallgatni, a másodikat nem vállaltam be. Mivel már nem az első koncert, amin részt veszek, van összehasonlítási alapom. Jók voltak. Jó hangosak és végre kezdenek egy kicsit punkosabb basszust belerakni a zenébe. Erre kellett várni vagy két évet, de megérte. Utolsó Corner Stage-beli koncert óta néhány tagcsere is volt a zenekarban: új billentyűs pötyög a zenekarban, aki még egész jól énekel is, továbbá a korábbi énekesnő már nincs és új dobos veri a dobokat.

A zenekar játszik saját számokat és feldolgozásokat. Örülök a saját számaiknak, amik közül a Celebrity-t ajánlom a tisztelt olvasók figyelmébe. Nekem ez tetszik a legjobban. A feldolgozások igen széles spektrumon mozognak, de például a Good Golly Miss Molly című feldolgozás számomra egy kérdőjel, amivel nem tudok mit kezdeni. Nekem nem tetszik. Azért mert, amikor már a lábam verte a ritmust a Celebrity-re, jött ez a kis reggie-s próbálkozás a záró I got a feeling c. sláger előtt és hangulatot ölt. Szóval a zenei repertoár igen széles a reggie, a rock, az indie, a pop megtalálható a koncerteken.

Az előadásmód egy kicsit kimért volt, bár az énekes kijött egyszer egy dalt elénekelni az egyik fiatal hölgynek. A dob, a basszus, az ének teljesen rendben volt, csak a szólógitár volt halk. Amit igazán hiányolok, azok a szólók. Már az előző alkalommal is írtam, hogy simán beleférne egy kis szólózás időnként.

Én a zenekarnak több rockot ajánlanék, ami egyébként a legjobban szólt, az a brit rock zene. Csak mi lesz ezekkel a mulandó slágerekkel két év múlva? Szóval saját számokat, igazi zúzós rockot tessék játszani. Mondjuk ajánlanám a Ramones nevű zenekart hallgatásra, hátha valami inspiráció lecsöppen… Aztán ha lesz elég sláger tessék egy albumot összerakni.