Az ózdi gyerekeket is meglepte a Vodafone Főállású Angyala

Az ózdi Alkotmány Úti  Óvodába is jutott a Vodafone Főállású Angyalai által gyűjtött adományokból

 

Nagy meglepetésben volt részük az ózdi óvodásoknak, hiszen idei karácsonyi ünnepségük alkalmával a Vodafone Főállású Angyala is megajándékozta őket. Mészáros Éva, a Van Helyed Alapítvány munkatársa és Főállású Angyal segítségével jutott idén édesség, könyv és színes ceruza a gyermekeknek.A_nagycsoport1_2

Az óvodába jelenleg több mint száz gyermek jár, nagyrészük Hétes telepről, de sokan érkeznek Újtelepről és Kiserdőaljáról is, mely hasonlóan nehéz sorsú szegregátum, mint Hétes telep. Ezen kívül még három tagóvoda, a csernelyi, a domaházi és a bükkmogyorósdi is tartozik az intézményhez. Ez idén már a második Mikulás-ünnepség, melyen a hétes telepi gyerekek átérezhetik az ünnep igazi hangulatát, hiszen December 4-én a budapesti Futrinka Egyesület lelkes önkéntesei kedveskedtek ajándékkal nekik.

Most is jutott minden gyermeknek édesség és mesekönyv az óvoda polcaira, de az igazi ajándék maga az ünnepség volt. „Nagyon örülünk, hogy idén karácsonykor már második alkalommal sikerült meglepnünk a hétesi gyerekeket és hasonlóan nehéz sorsú társaikat, hiszen minél többször oszthatjuk meg velük az ünnep és az ajándékozás örömét, annál biztosabbak lehetünk benne, hogy nem veszítik el hitüket egy boldogabb életben” – mondta Mészáros Éva, a Vodafone Főállású Angyala.

Hétes telep önkéntesei folyamatosan működtetik Alkotóházukban a médiaműhelyet, ahol a gyerekek megtanulhatnak fotózni, kamerát használni és rövid klipeket készíteni. Minden pénteken és szombaton érkeznek önkéntesek Budapestről, akik két-háromfős csoportokban foglalkoznak a gyermekekkel (pl. rajz, kézműves alkotómunka). Hetente egyszer az Asszonycsoport gyűlik össze az Alkotóházban kézimunkákat készíteni.