Méltósággal viselt, hosszú, súlyos betegség után december 26-án elhunyt Giákné Bobály Judit

Méltósággal viselt, hosszú, súlyos betegség után december 26-án elhunyt Giákné Bobály Judit, a miskolci 2. számú választókerület, Martin-kertváros önkormányzati képviselője, a Fidesz-KDNP frakció tagja – tudatta mély megrendüléssel Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselőtestülete.

 

Giákné Bobály Judit férjével két gyermeket nevelt, tanítóként dolgozott a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolában. Múlt évi megválasztása előtt is kivette részét a közügyekből: 2001-től tagja volt a Martin-kertvárosi Részönkormányzatnak, 2006 és 2010 között pedig az önkormányzat egészségügyi bizottságában is tevékenykedett.

Képviselői mandátumát hirtelen jött, súlyos betegsége miatt csak rövid ideig tudta betölteni, de így is erején felül teljesítette közéleti feladatait. Imádságos lélekkel hordozta választókörzete lakóinak sorsát és a város közügyeinek alakulását. Személyében egy keresztény nemzeti elkötelezettségű közéleti személyiséget és önkormányzati képviselőt veszített el Miskolc városa. A Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola tanítójaként sok gyermeket oktatott és nevelt elsősorban személyes életével és hitével. Lelki tartása, erős jelleme mellett sugárzott róla a megbocsátás készsége.

Jelenléte szeretetet és tiszteletet árasztott. Szelídsége volt igazi fegyvere.

Szolgálatát nagy nyitottsággal és együttműködéssel végezte.
A nemes harcot megharcolta, futását elvégezte, a hitet megtartotta.
Krisztus születésének ünnepén tért haza mennyei otthonába. Isten kegyelmesen kezébe vette őt, gyászoló szeretteire, munkatársaira pedig életének minden istenes jellemvonását hagyta örökségül. Életéért és a városért végzett szolgálatáért Istené legyen a dicsőség!

Giákné Bobály Juditot Miskolc városa saját halottjának tekinti.

Temetése december 30-án, pénteken 12 órakor lesz a Szentpéteri kapui
temetőben.

Iskolai végzettség:
2002-2004 Közoktatási vezető szakvizsga BME
1998-2000 Egészségfejlesztő – mentáhigiéne szak Szeged
1985 -1988 Tanítóképző Főiskola Debrecen
2001-től a Martin-kertvárosi Részönkormányzat tagja
2006-2010 Miskolc Önkormányzatának Egészségügyi bizottság tagja
2010- Önkormányzati képviselő
Városgazdálkodási és városüzemeltetési bizottság

„Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért.”
(János ev. 15,13)
minap.hu