Talált pénz: sokat nyerhetünk a telefon, TV és internet előfizetések megújításán!

Sokat megtakaríthatunk ha  évente egyszer áttekintjük az internet, TV, telefon, mobiltelefon és mobilinternet előfizetéseinket. Egy kedvezőbb csomag választásával már egyetlen szolgáltatáson akár tízezreket lehet nyerni évente. Arról nem is beszélve, hogy több távközlési szolgáltatás esetén mennyit nyerhet egy család, vagy vállalkozás. A váltásra a legjobb időszak az év vége, mert ekkor szinte minden szolgáltató jobbnál jobb ajánlatokkal rukkol elő.

 

A mobiltelefon szolgáltatók kínálatában az év végéhez közeledve számos kedvező ajánlattal találkozhatunk. Az idén az okostelefon a sláger, olyannyira, hogy a szolgáltatók kifejezetten ezekre a mobilnetre éhes készülékekre szabott, új generációs tarifacsomagokkal jelentkeztek, melyek a mobiltelefon és mobilinternet előfizetést is tartalmazzák.

„Érdemes körbenézni és összehasonlítani a szolgáltatók ajánlatait, mert például alsókategóriás okostelefon kapható olcsó és drága ajánlatokkal is. Az is gyakran előfordul, hogy nem is kell szolgáltatót váltani, mert a jelenlegi szolgáltatónknak van egy az eddiginél jobb konstrukciója” – mondja Graur Tamás az Internetet.hu távközlési szakértője.

1 Ft-ért okostelefon még 6000 Ft-os havidíj mellett sem hangzik rosszul. Ha viszont valami nagyobb „kütyün” neteznénk inkább, akkor karácsonyra meglephetjük magunkat például egy netbook-kal, vagy tablet-tel 7000 Ft-ért úgy, hogy a vele járó 8000 forintos havidíjban nagyon gyors netet és sok adatforgalmat kapunk. Persze mindezeket 2 év hűségidő mellett.

A legelőnyösebb kombinálni: akár 30% a nyereség!

A vezetékes internet szolgáltatások területén az árak csökkenése helyett inkább az ár-érték arány javul drámaian. Magyarán, ugyanakkora havidíjért sokkal gyorsabb internetet kaphatunk. 10 Mbit ADSL 3.000 Ft alatt? 50 Mbit kábelnet 4.500 Forintért? A tétlenség sokba kerülhet: még mindig vannak, akik betárcsázós (0,055 Mbps sebességű!) internetet fizetnek több ezer forintért havonta…

A kábeltelevízió szolgáltatások területén is jelentős eltérések vannak a szolgáltatások és azok árai között. Megéri átnézni és összehasonlítani az árakat. 17 csatornás csomagot már havi 1300 Ft-ért is kaphatunk, 30 csatornát 2500-ért fullextrás extra-szolgáltatásokkal.

És akkor még nem beszéltünk a kombinált ajánlatokról. A legjobb árakat az internet, TV és telefon kombinált megrendelésekor kaphatjuk. Az ilyen három az egyben (Triple Play) szolgáltatás ára akár 30%-kal is olcsóbb lehet, mintha külön-külön rendelnénk meg a szolgáltatásokat.

A hűség ára

A jó ajánlatok mindig 1 vagy 2 év hűségidő mellett érvényesek. Nem is kell feltétlenül olcsó készüléket vásárolnunk ahhoz, hogy előírják a hűségidőt, vagy határozott idejű szerződést, már csak ezért sem árt az óvatosság. Érdemes mindig alaposan megnézni, mit kapunk az egy-két éves hűségért cserébe.

Az sem mellékes, hogy mit tesz egy szolgáltató a hűségidő lejártával. A legtöbb esetben semmit, az addigi díj ketyeg tovább. Az sem ritka azonban, hogy a szolgáltató a hűségidő lejártával automatikusan emel a díjon. Ilyenkor újabb hűségidős szerződés-megújítás, vagy azonnali szolgáltató váltás javasolt.