Nagy adag altató. Öngyilkos lett Mary Zsuzsi

Meghalt Mary Zsuzsi táncdalénekesnő, erősítette meg az MTI értesülését az elhunyt megnevezése nélkül a rendőrség. A Blikk információja szerint a 64 éves nő öngyilkos lett: otthonában egy nagy adag altatót bevéve végzett magával.

 

Mint Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese fogalmazott, állampolgári bejelentés alapján „egy 64 éves nőt találtak holtan egy budapesti, XII. kerületi családi házban”. A rendőrségi helyszíni szemlén az idegenkezűséget elsődlegesen kizárták. A haláleset körülményeit a BRFK rendkívüli haláleseti osztálya közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Az 1947-es születésű Mary Zsuzsi már a 60-es években feltűnt jó énekhangjával: ő adta elő Bacsó Péter Szerelmes biciklisták című filmjének betétdalát, a Te szeress legalábbot. Az igazi sikert viszont egyértelműen a 3. Táncdalfesztivál hozta el neki, későbbi férje, Dobos Attila ekkor szerezte a Mama című slágert, amely megosztott első díjat kapott.

Sikerei csúcsán, a hatvanas évek végén váratlanul férjével együtt disszidált, és csak a kilencvenes évek elején tért vissza Magyarországra. Újra vállalt zenés fellépéseket, és három szólóalbuma jelent meg, 1991-ben Ez az utolsó tangó, 2002-ben Premier M, 2005-ben Sodor a szél címmel.

Mary Zsuzsi az utóbbi években már nem vállalt fellépéseket. Néhány hónappal ezelőtt súlyos pajzsmirigyproblémát diagnosztizáltak nála, ez volt az oka annak is, hogy hirtelen 20 kilót hízott. „Nagyon hiányzik a színpad, de addig nem állok a közönségem elé, amíg nem tudok újra magas sarkú cipőt húzni. Nem akarom, hogy kiábránduljanak belőlem az emberek” – mondta akkor az énekesnő.

Pajzsmirigybetegsége előtt viszont azért mondta le a fellépéseit, mert egy autóbaleset után olyan fogimplantátumokat kapott, amelyeket hónapokon át szégyellt. A műfogsort a volt férje, Klapka György fizette ki, aki szerint Mary Zsuzsi ugyan leszokott az alkoholról, de magányosan töltötte otthon a napjait.