Összeolló. Nyakó Jézus forradalmáról beszélt a parlamentben

Nyakó István (MSZP) a karácsonyról  megemlékezve arról beszélt, hogy kétezer éve született a „világ reménysége”, a „szegények királya”. Jézus azt hirdette, hogy a szegényeken és elesetteken segíteni kell, és hitét halálában is megtartotta – mondta a képviselő, aki úgy fogalmazott, hogy a történelem legnagyobb, máig ható forradalma Jézus vezetésével, két évezrede zajlott le. Hangsúlyozta, hogy azóta sem tűntek el a szegények, a nyomorgók és az éhezők, idén sem fogyott a segítségre várók száma.

 

A képviselő úgy fogalmazott, hogy ha nincs is közöttük a Megváltó, akkor is lépni kell, ugyanis itt az ideje egy új, a Jézus tanításait alapul vevő forradalomnak, mert a „gazdagok megint pofátlanok lettek”. Kijelentette, hogy a tehetősek mondják meg, „egyes fogadatlan prókátorokon keresztül”, hogy ki milyen iskolába járhat, mennyi legyen a minimálbér.

Fónagy János államtitkár arra hívta fel a képviselő figyelmét, hogy ha valaki „történelmi példákat felszólalásában összeollóz”, és felhasználja a politikai mondanivalójához, attól az még nem kap valódi erkölcsi töltést. Arra kérte a politikust, hogy ne keverjék bele napi vitáikba a sok ezer éve fontos tételeket.