A TV2-n például Szenteste  napján A kétszáz éves ember Robin Williams-szel, a Shrek és a Shrekből az angyal, valamint a Neil Gaiman-féle Csillagpor című fantasy kerül képernyőre. December 25-én A pót télapó, a Madagaszkarácsony, a Shrek 2., a Mr. Magorium meseboltja Dustin Hoffmannal, valamint Julia Roberts és Catherine-Zeta Jones főszereplésével az Amerika kedvencei című amerikai romantikus vígjáték lesz műsoron. Shrek-ből december 26-án sem lesz hiány, karácsony másnapján ugyanis a harmadik résszel folytatódnak az ogre kalandjai, majd jön a Hepiendek című film.

 

A filmek mellett két koncertfelvételt is műsorára tűz a csatorna: december 25-én Havasi Balázs koncertje, míg 26-án a kanadai szupersztár, Michael Bublé show-ja lesz látható. Szintén december 26-án, a TV2 vadonatúj, saját gyártású valóságshow-t indít Magyarország legnépszerűbb tinisztárjának, SP-nek főszereplésével. A Furcsa hétköznapok – SP című ötrészes minisorozat videónapló-szerűen mutatja be a rajongóknak Éder Krisztián, azaz SP mindennapjait. (Persze a csatorna napközben is rengeteg filmet fog adni.)

Az RTL Klub is egy animációs rövidfilmmel kezdi a Szentestét, az idei gyártású Jégkorszak – Állati nagy karácsonnyal, amit azonnal követni fog a 2002-es Jégkorszak. Ezt követően a Való Világ 5 összefoglalóját láthatják a reality-rajongók, majd pedig az 1990-es Micsoda nő!-vel lehet levezetni az ajándékozás okozta izgalmakat. 25-én is családi filmeket lehet látni, a Télapu 2-t, a Huncut karácsonyt és a Micimackó és a Zelefántot, valamint a nem feltétlenül gyerekeknek való, drogokkal, fajok közti szaporodással, nemi betegségekkel foglalkozó, nyíltan pedofil hangvételű Arthur és a villangókat. 25-én este a Való Világ előtt Harry Potter 4, utána pedig Ház a tónál lesz. A vasárnapi program fénypontja a 2001-es Neveletlen hercegnő és az 1996-os Hull a pelyhes lesz.

A nézők nagy részét természetesen ez a két csatorna fogja elvinni, de persze a többi adó is készül karácsonyra, bár a kábelesek az ünnepek miatt nem nagyon borítják megszokott műsorukat. A VIASAT3 azért talált karácsonyi filmeket, így 24-én lesz Grincs, Anya és a Télapó, valamint Holdhercegnő és az Én és a hercegem 2. Vasárnap pedig támadni fog a Tapló télapó, a romantikát kedvelők pedig megnézhetik az Oltári esküvőt és a Szerelem a végzetent. 26-án hétfőn mindenki kötelező programja (bár nyilván már korábban és DVD-ről) az Igazából szerelem lesz látható, és a Karácsony Connecticutban – valamint a Babe és a Babe 2.

A kereskedelmi korcsoportban a nézettségi listák 4-5-6. helyén álló csatornák közül a Cool nem kockáztat és a 101 kiskutyára, a Harry Potter 2-re, A maszkra, a Titanicra és a Scooby Doo-ra szavazott. A Film+ kicsit bevállalósabb volt és a tipikus karácsonyi kínálatban olyan filmekkel próbál nézettséget produkálni, mint a Halálos fegyver, a True Lies – Két tűz között, a Fűrész, a Terminátor 2, a Sin City, a Tökéletes katona, és, hogy karácsonyi film is legyen a kínálatban, a kaszabolós Fekete karácsony. Az m1 kínálatában pedig látható lesz a Sissi I. – A magyarok királynéja, a Sissi II, a Sissi – Sorsdöntő évek, A varázsfuvola, az Utolsó rapszódia, az Égi madár című idei Móricz Zsigmond-adaptáció és a Biblia: Jézus című sorozat első két epizódja.
sg.hu