A Jobbik miskolci frakciójának közleménye Zsiga Marcell etikátlan parkolási gyakorlata kapcsán:

A napokban Zsiga Marcell a Fidesz országgyűlési képviselője, Miskolc város alpolgármestere ismét bebizonyította, hogy hadilábon áll a szabályokkal. Ezúttal nem dupla költségtérítést vett fel, hanem mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyen parkolt. Az álláshalmozó politikus figyelmetlenségére hivatkozva próbálta menteni a menthetőt.

Frakciónk mindenek előtt a jóhiszeműség jegyében feltételezi, hogy alpolgármester úr valóban figyelmetlen volt, és nem tudatosan vette semmibe újfent a rá is vonatkozó jogszabályokat.

A Jobbik képviselőcsoportja – mely egyedüliként szorgalmazza az álláshalmozás megszüntetését – többször jelezte már, hogy Zsiga Marcell, Miskolc alpolgármestere képtelen városvezetőként, országgyűlési képviselőként, önkormányzati képviselőként és megannyi bizottság tagjaként megfelelni a vállára nehezedő nyomásnak. Szétszórtságát, figyelmetlenségét jelzi, hogy hónapokig nem tűnt fel neki a jogosulatlanul felvett dupla költségtérítés, legutóbb pedig – saját bevallása szerint – nem vette észre, hogy mozgássérülteknek fenntartott helyre parkolt gépkocsijával.

A Jobbik álláspontja szerint vezető politikusnál megengedhetetlen – válsághelyzetben kiváltképp – a Zsiga Marcell által tanúsított dekoncentráltság, ezért felszólítjuk immár sokadszor, szüntesse meg álláshalmozását, mondjon le országgyűlési mandátumáról vagy alpolgármesteri megbízatásáról azért, hogy – a nagyobb bajt megelőzendő – az eddigieknél sokkal összeszedettebben, sokkal koncentráltabban képviselhesse városunkat az Országház vagy a Közgyűlés valamelyikében.

Jakab Péter
önkormányzati képviselő
Jobbik miskolci frakciója