Többórás napsütés és hószállingózás  egyaránt várható kedden. Egy mediterrán ciklon hozta a havazást Magyarországra, de utána már szárazabb és a hétfőihez hasonlóan hideg levegő áramlik Magyarország fölé.

 

Kedd hajnalra csak a déli határvidéken várható váltakozó intenzitású havazás a hétfő délutáni-esti hóesés után.. Kora reggelre 0, -4 fokig csökken a hőmérséklet.

Napközben a Dunántúlon több órára kisüt a nap, másutt vékonyodik, csökken a felhőzet, de a Tiszántúlon estig borult marad az ég, és ott eleinte jelentéktelen hószállingózás is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél időnként többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +3 fok között várható.

Többnyire a hidegfrontokkal együtt járó tünetekre kell számítani: fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, erősödhetnek a reumatikus betegségben szenvedők panaszai. A reakcióidő hosszabb a megszokottnál. Budapesten kedden a nitrogén-dioxid koncentrációja néhány órára elérheti, a szálló por napi átlaga helyenként megközelítheti az egészségügyi határértéket.