Bírósághoz akar fordulni a Blikk, a fideszes megyei elnökök azori-szigeteki útját szervező Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ) ugyanis napok óta se telefonos, se pedig írásos megkeresésre nem válaszol.

 

A MÖOSZ közpénzekkel gazdálkodik, így elvben nem titkolhatná el, hogy kinek, mennyit és miért fizetett ki – a MÖOSZ azonban mégis igyekszik ezt tenni – írja a Blikk. A lap kijelentette, amennyiben nem válaszolnak a kérdéseikre, akkor közérdekű adatszolgáltatás megtagadása miatt a bírósághoz fognak fordulni.

A Blikk korábban azt tudakolta a szervezettől, hogy mennyibe került a 12 megyei vezető azori-szigeteki útja összesen és egyenként a szövetségnek, kik vettek részt a konferencián, illetve hogy a költségeik mely részét fizette a szövetség?

Utóbb kiderült, hogy többen vittek kísérőt, ezért azt is megkérdezték, hogy hány kísérő volt, a nem hivatalosan utazók szállását és egyéb felmerülő költségeit ki fizette és az mennyibe került, illetve hogy volt-e lehetőségük arra, hogy a nem hivatalosan utazók a hivatalos utazók szobáiban töltsék az éjszakákat vagy külön kellett fizetniük ezért?

A Blikk két hete hozta nyilvánosságra, hogy tizenkét fideszes megyei közgyűlési vezető az Azori-szigeteken ülésezett a megyei önkormányzatok költségén. Az utazást Lázár János fideszes frakcióvezető is számon kérte a megyei vezetőkön, akik végül vállalták, hogy az utazás költségei fejében gyermekvédelmi célokra fizetnek be fejenként 200 ezer forintot.