A 400 ezer forint értékű készüléket az Inno-comp  Kft. finanszírozta. Kenyeres Tamás, a cég gazdasági vezetője elmondta, hogy a cég elkötelezett híve a karitatív tevékenységnek. Az iskolai és sportprogramok támogatása mellett fontosnak tartják a gyermek-egészségügy támogatását is, ahol elsősorban egy nagyobb, komolyabb eszközt igyekeztek most biztosítani a kórháznak.

 

A neonatológus részleg tehát évek óta mindent megtesz a minél jobb műszerezettség elérése érdekében, az Együtt az egészségünkért Alapítvány pedig nem elsőször segít a MISEK-nek. Tavaly novemberben az infektológiai osztálynak egy betegőrző monitort, júliusban pedig szintén a szülészetnek egy gégetükröt vásároltak.

– Nagy öröm, hogy bemutathatom a műszert – mondta Dajka Beáta, az alapítvány munkatársa. Hozzátette, újabban egy kékfény-terápiás lámpa az álma, amit az újszülött-kori sárgaság gyógyításában használhatnak majd a MISEK szülészetén. Ezzel szeretnének majd segíteni, viszont ez az eszköz már 1,5 millió forintba kerül, ezért arra kér másokat is, hogy ha tudnak, segítsenek az eszköz beszerzésében-írja a minap.hu