A Flextronics közleményében  kitért rá, hogy megkezdte tevékenységét a baranyai megyeszékhelyen, pécsi üzeme teljes felújításon esett át, a már felvett dolgozók egy átfogó képzésen vettek részt a vállalat budapesti egységében. „Szorosan együttműködünk a helyi munkaügyi központtal annak érdekében, hogy év végére már 100 munkavállalónk legyen Pécsett. Tovább vizsgáljuk a bővülés lehetőségét a városban, hiszen azon törekvésünk mellett, hogy a Huawei-jel kötött megállapodásunknak kifogástalanul megfeleljünk, további ügyfelek megnyerésén is dolgozunk” – idézte a közlemény Czakó Tibort, a Flextronics Global Services Magyarország főigazgatóját.

 

A cégvezető hozzátette: terveik szerint a Flextronics pécsi munkavállalóinak száma 800-ra növekszik a következő 12 hónapban. A cég közleményében kitért rá, hogy a Flextronics 2012 januárjára tervezi pécsi üzemének ünnepélyes felavatását. A Flextronics októberben jelentette be, hogy épületek bérlésével új gyárat indít Pécsett, ahol decembertől a Huawei megrendelésére távközlési berendezések, pontosabban optikai, átviteli egységek, vezeték nélküli kommunikációt kiszolgáló termékek összeszerelésével foglalkoznak majd.

A döntést azzal indokolták, hogy a baranyai megyeszékhely munkaerőpiacán jól képzett szakemberek állnak rendelkezésre. A vállalat akkor 500 munkahely létrehozásával számolt 2012 közepére. A Flextronics Magyarországon Zalaegerszegen, Sárváron, Tabon és Budapesten több mint 12 ezer embert foglalkoztat. Az elmúlt években 30 százalékkal növelte bevételét és létszámát Budapesten, ahol 1700 dolgozója van.