Éles a verseny a temetkezési vállalkozók között nem csak Miskolcon.  Újhartyánban például kizárólag a Szigü Kft. temethet.

 

Az újhartyányi plébános nem volt hajlandó eltemetni egy elhunyt hozzátartozót, mert a család nem azzal a vállalkozóval szerződött, akit a pap ajánlott – ezt állította egy újhartyányi nő. Azt mondta: a másik vállalkozó olcsóbb lett volna.

Egy másik újhartyáni asszony, Kaczur Jánosné másfél éve szeretné eltemetni édesanyját, de ő sem a temetőt jelenleg üzemeltető céget bízná meg.

A temetőben olvasható hirdetés szerint kizárólag a Szigü Kft.-t lehet megbízni Újhartyánban. A temető üzemeltetője az m1 Híradónak azt mondta: a plébániával kötött szerződésük alapján kizárólagos joggal temethetnek.

Gerencsér Balázs, a Szigü jogi képviselője az m1 Híradójának azt mondta: mind a két esetben felajánlották a családnak, hogy eltemetik a hozzátartozót. Szerinte a temetkezési piacon kialakult éles versenynek köszönhető a helyzet.

Az újhartyáni plébánost kereste a Híradó, de ő nem kívánt nyilatkozni.

A Váci Püspökség közleményt adott ki az ügyben. Ebben azt írják, hogy az üzemeltető nem alkalmazhat hátrányos megkülönböztetést a temetkezési szolgáltatók között.
Forrás: m1 Híradó