Tisztelt Szerkesztőség! A kiérkező rendőrjárőrnek vagy

 közterület felügyelőnek kérni kellene az ott életvitelszerűen lakó lakosoktól a lakcímigazolványt. Amennyiben nincs oda bejelentkezve, elköveti a lakcím bejelentési kötelezettségét, /218/1999.(XII.28.) 29. § Korm.rendelet/ mely 300000.-Ft helyszíni bírsággal sújtható.

 

Hetente vissza kellene menni és addig ismételni a bírságot, ameddig vagy be nem jelentkezik, vagy el nem hagyja az ingatlant.

Amennyiben lakásfoglalás esete áll fenn. Rendőrség és a hatósági osztálynak van intézkedési kötelezettsége. (Hatósági osztályon belül van egy lakásfoglalási csoport)

A közterület felügyelőnek, mezőőrnek még ellenőrizni kellene a kötelező szilárd hulladékszállítási szerződés meglétét, a folyékony hulladékszállítás jogszabályban előírt kötelezettség teljesítését. (szigetelt szennyvíztároló megléte, szippantatás számlával igazolva) Kutyaoltás ellenőrzése. Amennyiben nincs betartva a rendelet, hatóság részéről kötelező a szankció és annak folyamatosan visszatérő ellenőrzése, addig amíg a törvény által előírtak meg nem valósulnak.
Megjegyzés: Amennyiben Miskolci állandó lakcímmel rendelkezik, szociális osztályt értesíteni kell, és annak kötelező megvonni a segélyt a tiszta udvar rendes ház rendelet alapján.

Ellenőrizhető még a fűtés, és a fűtéshez szükséges fa eredete is. (számlával kell igazolni)

Ellenőrző hatóság amennyiben észleli a szabálytalan áramvételezést, áram kommandó kirendelése. Áramlopás esetén szabálysértési őrizetbe lehet venni az áramtolvajt.

Gyermekvédelmi intézkedések keretében a gyámhivatalnak, családsegítő szolgálatnak, gyermekvédelmi szolgálatnak a gyerek érdekében meg kell kezdeni a gyerek kiemelését a családból, mivel a fejlődése veszélyeztetve van azáltal, hogy nem jut ivóvízhez, élelemhez (éheztetve van a gyerek), megfelelő tisztálkodáshoz, fűtött helyiséghez, (lakásfeltételekhez) gyerekszobához, egészségügyi feltételekhez.
Szemes István Miskolc