Zsiga Marcell: a miskolciak, együtt „egy nagy családként” emlékezhetnek majd Jézus születésére, készülhetnek karácsonya

Adventtől-karácsonyig: középpontban a családok!

 

Színes programokkal, többek között, civil rendezvényekkel, matiné mozielőadásokkal, koncertekkel várják az érdeklődőket november 27-étől egészen karácsonyig a belvárosban. Emellett természetesen idén sem marad el advent négy vasárnapján a közös gyertyagyújtás a város koszorúján, és karácsonyi vásár is lesz.

– Fontos évet zárunk itt Miskolcon, év végén, ehhez a méltó lezáráshoz szeretnénk hozzájárulni az Adventtől-karácsonyig 2011 címet viselő programsorozat rendezvényeivel – mondta Kákóczki András, a polgármesteri hivatal Kulturális, Idegenforgalmi és Városmarketing Osztályának vezetője.

Zsiga Marcell alpolgármester a fentieket kiegészítve arról beszélt, hogy miben, hogyan változott az új kulturális koncepció szerint a városban a nemzeti, illetve egyéb fontos ünnepeknek a szervezése.
– Az idei év elejétől indult egy új koncepció, úgy is mondhatnánk, hogy kulturális téren is egy új úton indult el Miskolc. A fő cél, hogy a kulturális és közösségi életet minél pezsgőbbé tegyük, ehhez pedig az egyik fontos lépés az volt, hogy közös ünnepeinket mind-mind családi ünneppé tettük, olyan programokkal, melyeket kicsik és nagyon egyaránt élvezni tudnak – hangsúlyozta Zsiga Marcell. Az idei karácsonyi programok sem lesznek másként, advent négy vasárnapján a miskolciak, együtt „egy nagy családként” emlékezhetnek majd Jézus születésére, készülhetnek karácsonya-írja a minap.hu