Vasfegyelem Sátoraljaújhelyen: Tolvajmenü – kifli harmincötezerért!
Sátoraljaújhely – A közelmúltban a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság munkatársai kiflitolvajt és intézkedő rendőröket becsmérlő elkövetőt állítottak bíróság elé. Az eljáró Sátoraljaújhelyi Városi Bíróság igencsak kimérte az elkövetők penzumát.
Tolvajtipp: jóval olcsóbb a boltban kiflit venni, mint Alsóregmecen lopni!
November 19-én hajnali fél négykor egy Alsóregmeci kisbolt-tulajdonos arra lett figyelmes, hogy a telkén felszerelt mozgásérzékelő lámpa felvillan. Az udvarra kinézve látta, hogy ismeretlen személy a picéjébe megy be éppen. Értesítette a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság ügyeletét, aki azonnal két járőrt küldött a helyszínre. A rendőrök a helyszínen a sértett segítségével el is fogták az elkövetőt, akinek a zsebében 7 darab kifli volt.
A 23 éves helybéli tettessel szemben lopás vétség kísérlete miatt büntetőeljárás indult. Az ügy bíróság elé állítással rövidesen le is lett zárva: a Sátoraljaújhelyi Városi Bíróság – a hét kifli sikertelen eltulajdonítása miatt – 250.000,-Ft pénzbüntetéssel sújtotta a korábban egyszer már próbára bocsátott férfit.
Rend, erő, alázat! – avagy sokba került a becsületsértő illemtanórája is.
Még október végén a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság járőrpárosa szolgálatellátása során épp a helyi vasútállomásra érkezett ki, ahol is észlelték, hogy egy személy közterületen alkoholt fogyaszt. Az érintettet azonnal intézkedés alá vonták, mely során az igazoltatott személy végig együttműködést tanúsított. Nemúgy az intézkedés alá vont személy 26 éves testvére, aki még szinte a helyszínre sem érve azonnal fennhangon sérelmezte a rendőri intézkedést, a rendőrökre trágár kifejezéseket használva.
A nyomdafestéket nem tűrő véleményét véka alá nem rejtő férfit a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság járőrei – az intézkedés közben, becsület csorbítására alkalmas kifejezések használata miatt – előállították és vele szemben a munkakörük ellátásával összefüggésben elkövetett becsületsértés vétségének elkövetése miatt büntetőeljárást kezdeményeztek. A rendőrökkel nem éppen a legmegfelelőbb hangnemet használó férfit – az időközben megtörtént bíróság elé állítás során – a Sátoraljaújhelyi Városi Bíróság 200.000,-Ft pénzbírsággal sújtotta.
– A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda. –