Varga László szocialista képviselő éppen ezért arra szólította fel csütörtöki miskolci tájékoztatóján Sebestyén László diósgyőri országgyűlési képviselőt, a miskolci Fidesz elnökét, hogy „győzze meg a frakcióját: a DVTK stadion átalakítása egy olyan beruházás, melyet támogatni kell!”.

 

Dr. Varga László tájékoztatóján elmondta: a jövő évi költségvetés tervezetéhez a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szocialisták több olyan módosító indítványt is benyújtottak, amelyek a megyei úthálózat (a 3-as, a 37-es, a 26-os) fejlesztésére, a megyei intézményekre, a miskolctapolcai beruházásokra, illetve a DVTK-stadion átalakítására, felújítására irányoztak elő költségvetési forrásokat.

Ez utóbbi javaslat arról szól, hogy az állam által indított stadionrekonstrukciós-programból a magyar válogatottnak otthont adó Puskás Ferenc stadion mellett ne csak a fővárosi FTC, a debreceni DVSC, hanem 1,3 milliárd forint erejéig a DVTK is részesüljön. A fent említett költségvetési pénz (amelyet – ideiglenesen – a várhatóan 2014-re elkészülő nagyerdei stadiontól vonnának el) dr. Varga László korábbi közleménye szerint a „DVTK létesítményproblémáit gyakorlatilag megoldaná, hiszen magában foglalja a kapuk mögötti lelátók bontását és új lelátók építését, az atlétikapálya elköltöztetését, a centerpálya felújítását, továbbá VIP- és parkoló helyek kialakítását, eredményjelző és a szükséges mobillelátók elhelyezését”.

Nos, dr. Varga László csütörtöki tájékoztatója szerint ezt a javaslatot nem támogatta az alkotmányügyi bizottság ülésén dr. Zsiga Marcell. Mint azt a szocialista képviselő elmondta, ezt nagyon sajnálja-írja az eszakonline.hu