Tíz autó összeütközött az M3-as

autópályán a gödöllői csomópontnál csütörtökön kora reggel. A Budapest felé vezető oldalon teljes útzár volt, de ismét járható az autópálya, mondta Kovács Viktória, a Pest megyei rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője.

 

 

Fél hatkor a 26-os kilométerszelvényben egy autó a szalagkorlátnak ütközött. A mögötte haladók észlelték a balesetet, lassítani kezdtek, de így is először négy autó, majd mögöttük újabb öt autó csúszott egymásba a hatalmas ködben. Senki sem sérült meg.

A környéken még mindig nagy a köd, az út lefagyott, ezért arra kérik a sofőröket, hogy különös körültekintéssel, az útviszonyoknak megfelelően vezessenek.

Teljes útzár van a 11-es főúton, Budapest határában, a bevásárlóközpont felüljárójánál. Itt egy autó a szalagkorlátnak csapódott, majd két autó csúszott egymásba. Egy ember könnyebben megsérült.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszapüspökinél egy busz és egy kamion ütközött össze. Tizenkét gyerek és négy felnőtt könnyebben megsérült. Németh Cecília, a mentőszolgálat sajtóügyeletese elmondta: a reggel fél nyolc körül történt balesethez nyolc mentőautóval vonultak ki, és a sérülteket a szolnoki Hetényi kórházba vitték.

 

 
Az elsődleges információk szerint a Tiszapüspöki felől érkező autóbusz vezetője figyelmetlenül hajtott rá a 4-es főútra, ahol összeütközött egy cementet szállító kamionnal.