Miskolcon az elmúlt közgyűlések

 alkalmával nagy vitát váltott ki a közterületek használatát szabályozó önkormányzati rendelet módosítása. Nem ok nélkül, hiszen a Fidesz-KDNP jelentős díjemelést szavazott meg, valamint ajtót mutatott az élelmiszerboltok 50 méteres körzetén belül árusító őstermelőknek.

 

Pakusza Zoltán, a Jobbik önkormányzati képviselője szerint a miskolci Fidesz lemásolja a kormány rossz gazdaságpolitikáját akkor, amikor az adósságszolgálat teljesítésének oltárán nemet mond a kis- és középvállalkozásokra. A politikus úgy gondolja, a közterület használati díjak brutális emelése újabb egzisztenciákat fenyeget, ezért a képviselő a sajtó nyilvánossága előtt felszólította a várost irányító Fidesz-KDNP frakciószövetséget a díjtételek csökkentésére.

Pakusza Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy 2007-hez képest 2010-ben felére csökkent a közterületek használatából származó bevétel, ami annak köszönhető, hogy a kisvállalkozások a folyamatosan emelkedő benzinárak és közüzemi számlák között nem jutnak levegőhöz. Vagyis hiába emeli a díjakat a városvezetés, az nem bevételnövekedést fog eredményezni, hanem a létért küzdő vállalkozások ellehetetlenítését vonja maga után – jelentette ki a nemzeti radikális politikus.

Jakab Péter, helyi jobbikos képviselő az őstermelők kitiltásával kapcsolatban leszögezte, a magát nemzetinek hazudó Fidesz-KDNP a miskolci és környékbeli termelőkkel szemben a kereskedelmi láncok mellé áll akkor, amikor elüldözi az őstermelőket a boltok elől. Jakab szerint ezzel a várost irányító kormánypárti mamelukok nemcsak a helyi termelőket csapják arcul, de azokat a miskolciakat is, akiket megfosztanak a jó minőségű, helyben előállított olcsó élelmiszertől.
barikad.hu