Mégis teljes pompájában ragyog majd a város Advent első vasárnapjától.

 

Nagylelkű felajánlást tett városunknak az ÉMÁSZ Nyrt.! Átvállalta az önkormányzattól a díszvilágítás energiaköltségét – 100kW teljesítmény erejéig- így Advent első vasárnapjától Vízkeresztig napi 5,5 órán keresztül, december 24-25-26-án Karácsonykor és Szilveszterkor pedig hajnal egy óráig adnak ünnepi hangulatot a fények az Ady E. u.- Városház tér között, Hősök terén, Szemere utcán, Kazinczy utcán, Corvin utcán, a Szinva teraszon, a Déryné utcán és az Avas városrészen.
A felajánlás nélkül Advent 4 vasárnapján, Karácsonykor, valamint december 27- és január 01. között napi 5,5 óra időtartamig díszítették volna a fények a belvárost.
Tavaly mintegy 2 és fél millió forintjába került a városnak a karácsonyi díszkivilágítás. 2010-ben november végétől január első hetéig ugyanis a közvilágítás teljes időtartama alatt – napi 13-14 órán át- világítottak a karácsonyi díszelemek és égősorok. Idén egy beépített kapcsoló teszi lehetővé, hogy a közvilágítás felkapcsolása után 5,5 órával lekapcsoljuk az Ady E. u.- Városház tér között az átfeszítéses elemeket, valamint a Városház téren, Széchenyi utcán és a Szent István téren az élőfákon elhelyezett fényfüzéreket ezzel is spórolva a hatalmas energiaköltségen. A többi utcában, városrészben a közvilágítás működési ideje alatt működik majd a díszvilágítás. A Miskolci Polgármesteri Hivatal Gazdálkodási Főosztálya így nem nyitja meg azt a számlaszámot, mellyel a miskolci lakosok kérésének tettünk volna eleget, hiszen így a gyűjtés okafogyottá vált. Miskolc város vezetése a városlakók nevében is köszöni az ÉMÁSZ Nyrt. példaértékű és önzetlen segítségét.