Havazni fog csütörtök délelőtt Dél-

Magyarországon – Baranya megyében valószínű a vastagabb hóréteg. A csapadékot egy, a Földközi-tenger fölött lévő ciklon hozza. Egyébként túlnyomóan borult, párás, helyenként ködös idő lesz.

 

Tartósan megmarad a sűrű köd szerda este a Dunántúlon és a Duna-Tisza-közén. Éjszakától havazás várható a Dél-Dunántúl és a Dél-Alföld déli részén, de helyenként gyenge ónos eső vagy fagyott eső is előfordulhat – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, -6 fok között valószínű. A várt csapadékmennyiség általában néhány tizedmilliméter (egy milliméter csapadék azt jelenti, hogy egy négyzetmérre egy liter eső hull).

Csütörtök délig hólepel alakul ki Somogy, Tolna és Bács-Kiskun megye déli részén, de a hóréteg maximum 2 centiméteres lehet. Baranya megyében 3-8 centiméteres hó valószínű. A déli óráktól megszűnik a csapadék. Egyébként országszerte túlnyomóan borult, párás, helyenként ködös idő lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1, -3 fok között alakul;