DVTK – FTC: A Rendőrség közleménye
A DVTK – FTC OTP Bank Liga NBI-s labdarúgó mérkőzésrére 2011. november 27-én 18:00 órától kerül sor Miskolcon az Andrássy úton lévő DVTK stadionban. Mindkét csapat szurkolótábora nagy várakozással tekint az összecsapásra.
A megnövekedett szurkolói érdeklődés miatt várhatóan az átlagosnál nagyobb látogatói létszám érkezik a mérkőzésre. Az Andrássy úti stadion parkolóinak befogadóképessége azonban nem képes ellátni a nagyobb számú személygépkocsi forgalmat.
A Rendőrség ezúton kéri a szurkolókat, hogy a mérkőzés előtt és után lehetőség szerint a tömegközlekedési eszközöket vegyék igénybe. Az MVK Zrt. a mérkőzés előtti és utáni időben sűríti azon villamos és buszjáratait, melyek érintik a DVTK stadiont.
A Miskolci Rendőrkapitányság a rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében tájékoztatja a szurkolókat, hogy
– a résztvevő szurkolókról a mérkőzés előtt, alatt és onnan távozva is, a rendőrség felvételeket készít.
– a beléptetést végzők kiemelt figyelmet fordítanak a jegyek ellenőrzésére, a hamisítások és másolások kiszűrése érdekében. Amennyiben valaki ilyen jeggyel szándékozik a mérkőzésre bejutni, a rendőrség az Sztv. 157.§. (1) bek. b. pontjába ütköző csalás szabálysértésének elkövetése miatt –őrizetbe vétel mellett, gyorsított eljárásban – bíróság elé állítja.
– a pirotechnikai eszközök használata, illetve birtoklása is szabálysértést képez, annak feltalálása esetén az azt birtokló személlyel szemben minden esetben szabálysértési eljárást kezdeményez a rendőrség!
– Az Stv. 68.§. (9) bek. alapján a rendőrség a szurkolótáborokat távozáskor visszatarthatja. Felhívjuk a DVTK szurkolók figyelmét, hogy ennek alapján a mérkőzés befejezését követően a rendőrség a stadionból a szurkolókat 10 percig nem engedi eltávozni.
A Miskolci Rendőrkapitányság felhívja a szurkolók figyelmét a kulturált, egymás tiszteletén alapuló magatartásra. A rendőrség ugyanis minden a törvények által biztosított lehetőséget igénybe vesz a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében. Ha valaki mégis rendbontásra készülne, akkor jogszerű, ugyanakkor határozott, a törvény szigorával fellépő rendőri intézkedésre számíthat.
Kívánunk a mérkőzés minden látogatójának sportszerű, jó szurkolást és izgalmas mérkőzést.