Miután a Villanyrendőrt, igaz GPS  segítségével, de állítólag megtalálták, újabb vadászterepre merészkedtek a Baljós Utak Nevenincs KÓborai. Látszik, hogy idejük, mint a tenger. Most a Miskolc névhasználatot ellenőrzik. Mindenkinél, könyörtelenül. Ám miután nem ismerik az előzményeket – honnan is ismernék? – némi segítségre szorulnak.

 

Kedves Polgártársak! Mutassuk meg, hogy Miskolc befogadó város és udvarias minden ideérkező idegenhez. Meséljük el, hogy itt van például a salakmotor. A régi Munkás pályán. Dajka, Sziráczki, vagy napjainkból az örökifjú Kazi bácsi. Csak azért mondjuk neveket, mert szegények nem ismerhetik a sportág nagyjait. Miért is ismernék? Ők a mi szívünkben élnek. El kell mesélni azt is, hogy néhány megszállott megcsinálta, amit nem hittünk: a csapat Európa-bajnok lett. Itt, a szemünk láttára. Nézte is ország-világ a MISKOLC nevet. Azt elismerem tudhatták volna, hogy szabálytalan dolog terjeszteni jóhírünket!

De bajban néhai Mancs kutyánk is, világhírű mentőcsapatával együtt! Mert az egy dolog, hogy életüket kockáztatták a török földrengésnél, de volt-e rá engedély, hogy ezt MISKOLC felírattal a hátukon tegyék. És a város nevét a CCN, meg a BBC világgá kürtölje. Elképzelni is rossz, vajon mit gondoltak rólunk a világban?

Folytathatnánk, de fölösleges. Anonymus 801 éve írta le először a Miskoucy (Miskóc) nemzetség nevét! Ismervén az utódokat, engedélyt nemigen kapna rá manapság!