2011. szeptember. A Miskolci Semmelweis Egészségügyi Központ osztálya lett az év szülészete az országban.

Egy év sem kellett, és kitelt az ideje Molnár Attilának, a Fidesz megyei elnökének. Az új vezetés a Fidesz megyei képviselőiből áll.

Az érdekvédők demonstrációra hívták a város pedagógusait, de a megelőző egyeztető tárgyaláson sikerült megegyezniük a város vezetésével. Cserében az elmaradt vizsgadíjak szeptember végi kifizetéséért az utcai tiltakozó akció helyett egyeztető fórumra redukálták az akciót. A pedagógusok azonban csalódottan távoztak a Berzeviczy Gergely Szakközépiskola udvaráról., mint mondták, nagyon kevés konkrétum hangzott el a városvezetés részéről.

Hogy miért? Kriza polgármester megnyugtatásképp az alábbiakat mondta a pedagógusoknak:

„Mondok egy példát Önöknek, megkérdeztem a söfőrömet hogy milyen autógumit szántak erre az autóra. Kiderült, hogy az eredeti szándék az volt … lényeges hogy tudják ezeket a példákat, hogy hogy működik egy önkormányzat működése 60 ezer Ft-os darabonkénti autógumit szántak, ami 15 ezer forintért kapható a boltban. Amikor megkértem őket hogy ne, lehetőleg ne, ilyet vegyenek, mert ezt nem fogom elfogadni, tehát tűrhetetlen helyzetet tapasztaltunk. Így, ezeket a kicsi dolgokat egymás mellé rakva jelentősen spóroltunk a működési költségeinken. És még nem egy ilyen dolog van amit nap mint nap megtapasztalok, hogy milyen pazarló gazdálkodás volt az önkormányzat hivatalában. Magunkon kezdtük igen is a spórlást.”

Közben csak néhány órája volt a jegyzőnek, hogy intézkedjen az Alaptörvény Asztala felállításáról a polgármesteri hivatalban. Miskolcon a kormányhivatalban a kormányablaknál (Csizmadia köz 1.), illetve a polgármesteri hivatalban (Városház tér 8.) állították fel Az Alaptörvény Asztalát. A kormányablaknál az ügyféltérben lehet leülni az asztalhoz. Az alaptörvény terjesztésével összefüggő (nyomdai kivitelezés, postai terjesztés) költségekre egyébként mintegy nettó 50 millió forintos költségkeretet biztosít a kormány.

A Miskolc Holding Zrt. igazgatóságának döntése értelmében változás történt a MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft. ügyvezetésében,Vojtilla László korábbi ügyvezető igazgató helyett Üszögh Lajos tölti be a pozíciót.

Közben kiderült, egyelőre nem lesznek új villamosok Miskolcon, ugyanis ismét megtámadták a vesztesek a tendert.

A miskolci villamos projekthez hasonlóan a Selyemréti Strand kivitelezésének ügyében is a Közbeszerzési Döntőbizottságnak kell határoznia, mivel a szerződéskötési moratóriumutolsó napján, tegnap délután az egyébként érvényes ajánlatott tevők közül a harmadik helyre rangsorolt ajánlattevő jogorvoslati eljárást kezdeményezett a Selyemréti Strandfürdő közbeszerzési eljárásával kapcsolatban.

Aláírásgyűjtés kezdődött Miskolcon a belvárosban a Földes Gimnázium nevének megmentése érdekében.

Orbán Viktor Gyáravatóra érkezett a Bosch-ba.

A Megyeháza is elkészítette az Alaptörvény Asztalát.

Kriza polgármester beszámolt a Miniszterelnökkel történt megbeszélésről: „A közeljövő kiemelt nagyprojektje a Miskolc-Tapolca turisztikai projekt, mellyel kapcsolatban Orbán Viktor azt kérte, hogy minél hamarabb készüljenek el a kivitelezési tervek. Szintén kiemelt fejlesztés Miskolc belvárosát érintő projekt, mely tartalmazza a főtér kialakítását is. A város tovább kívánja fejleszteni a kötött pályás közlekedést és folytatni a belvárost elkerülő, tehermentesítő utak építését. Orbán Viktor ígéretet tett arra, hogy a kormány támogatja ezeket a terveket, tehát a közeljövőben felgyorsulnak az események. Megjegyezte: összességében közel 10 milliárdos fejlesztésekről van szó.”

A miniszterelnök és a polgármester tárgyalt a közmunka lehetőségéről is. Orbán Viktor ígérete szerint Miskolc kiemelt helye lesz a közmunkaprogramnak.

Tündérkert-projekt, roncsházprogram, felnőttképzés – csak néhány gondolat a Szent István-tervből, mely Böjte Csaba a ferences szerzetes által kezdeményezett vidékfejlesztési terv. A tervet kedden Miskolcon is bemutathatta a szerzetes a Miskolci Városfejlesztési Kft.-nél.

Miskolc sikeresen vett részt a „FESZTMAGYAR -az identitás összeköt” elnevezésű rendezvényen Budapesten, a Millenáris Parkban. „Több látogató érdeklődött miskolci programok és szálláshelyek iránt a Tourinform-Miskolc iroda standjánál.”

Több ezer résztvevő olvasta péntek délután egyszerre ugyanazt, így szeretnék megvalósítani a hangosan felolvasás világrekordját Miskolcon, a diósgyőri DVTK Stadionban. Tóth Gergely(Miskolc és Környéke Fiataljaiért Egyesület) főszervező úgy fogalmazott: Márai Sándor Füves könyvéből „egy stadionnyi ember” olvasta együtt a mondatokat, amelyeknek különleges ereje volt ennyi „hang” által. A résztvevők között általános-, illetve középiskolások, civil szervezetek tagjai, önkéntesek és könyvszeretők, a focicsapat szurkolói, valamint érdeklődők voltak.

38 ezer aláírás gyűlt össze a Földesért, melyről közben kiderült, a témában előterjesztés sem készült…

Kassa főpolgármesterének meghívására Kriza polgármester és Pfliegler alpolgármester megbeszélést folytattak.

A tőzsdén jegyzett Pannergy Nyrt. az elmúlt napokban megkezdte a miskolci geotermikus rendszer tervezett kútjai közül a második, a borsodi megyeszékhelytől néhány kilométernyire lévő Kistokajnál lévő visszasajtoló kutak közül az első fúrását – mondta a helyszínen Bokorovics Balázs, a társaság igazgatótanácsának elnöke.

A tájékoztatón megtekintette a helyszínt Kriza polgármester és Pfliegler alpolgármester is.

Információk szerint a szeptemberi hiteltenderre egy jelentkező akadt, 500 MFt hitelkeret erejéig. Ajánlatát még a végtörlesztés bejelentése előtt tette meg.

18 ezres befogadóképességűre fejlesztené az Arago Zrt. a DVTK Stadiont.

A Magyar Villamosművek Zrt. rendkívüli közgyűlésének egyik döntése révén vált véglegesség, hogy – egyelőre – nem lesz Miskolcé a város jelentős része fűtéséről és melegvízellátásáról gondoskodó korszerű fűtőerőmű. A közgyűlés után kibocsátott közlemény szerint: „A közgyűlésen hozott döntéssel lezárult a miskolci városi fűtőmű, a Mifű Kft. értékesítési folyamata. Miután a miskolci önkormányzat elállt a cég megvásárlásától, az az MVM tulajdona maradt.”