Az ingyenesen fogható csatornákat má

r 300 ezer háztartás nézi, a MinDig TV Extra pedig több mint 42 ezer előfizetővel rendelkezik.

 

A MinDig TV Extra Családi csomagjának 2011. október 1-jei elindításával a legnézettebb csatornák közül szinte mindegyik elérhető a DVB-T platformon. A 31 elérhető digitális földfelszíni televízióprogram össznézettsége megközelíti a 80 százalékot, míg a fennmaradó 61 magyar nyelvű tematikus csatorna a maradék 20-22 százalékos nézettségen osztozik – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben.

Az Antenna Hungária folytatja a digitális földfelszíni televíziós hálózatfejlesztést, további 20 digitális telephely kezdi meg működését a következő hetekben. Az elmúlt hetekben három új nagyteljesítményű telephelyről indult el a tesztsugárzás: Miskolc/Avas, Fehérgyarmat/Penyige és Aggtelek/Perkupa. E gerincadókon kívül további 17 telephelyről indul el a sugárzás az év végéig, melynek eredményeképpen a DVB-T telephelyek száma eléri az ötvenet, a lakossági lefedettség a közszolgálati műsorokat illetően meghaladja a 98 százalékot, a digitális lefedettség eléri a jelenlegi analóg m1 hálózat lefedettségi értékét.

A rövidtávú terveket illetően az AH jövőre a B multiplex – MinDig TV Extra családi csomag – jelenlegi 84,7 százalékos lefedettségének további növelésére fókuszál. 2012 a legnézettebb sportesemények éve lesz: Futball Európa-bajnokság, Nyári Olimpiai Játékok, Forma-1; várakozásaink szerint ezeket az eseményeket a közszolgálati televízió közvetíti, HD-minőségben.