Reggel sűrű ködre ébredtem, ami csak fél nyolc

 után kezdett oszlani. Szép deresek voltak a fák, most viszont már a hó esik apró pelyhekben. Indulás előtt kaparom a jeget a kocsi ablakáról. A hiszterizált szmoghelyzet kapcsán jutott eszembe, hogy régen láttam ilyen kocsisort reggel a Szentpéteri kapuban… A városban rossz a levegő, de szerencsére az erdőben még minden rendben. A hétvégi program tehát nem is kérdéses. Ennyit az időjárásról.

 

A húszemeletes melletti kukáknál megint óriási a szemét, de ez természetes, mert a kukások a szemetesedény ürítésével azt nem viszik el.

Olvasom a reggeli híreket, hogy IMF hitel mégis lesz. Sokan kielégültek ennek a hírnek hallatán, focis hasonlattal élve gólt kapott a kormány. Kicsit úgy tűnik ez a meccs, mintha a magyar játékosok már egy sorban állnának a kapuban. Az ellenfél csapata, aki Roberto Carlos kaliberű játékosokból áll bikaerős bombákat rúg és azokat kellene állni a magyar védőknek, úgy hogy a kezüket nem használhatják védekezésül. Tehát Magyarország – Nemzetközi Pénzügyi Háttérhatalom (Bogár László terminólógiáját használva) 0:1. A korábbi kormányok szimpatizánsai most hangosan röhögnek, mert az ő lovuk már megdöglött, tehát dögöljön meg a másik is inkább. Na ez a magyar átok.
Azért ezt elég rossz tudomásul venni, hogy Magyarország korábbi kormányai és jelenlegi kormányának is ugyaz a játéktere, sőt attól tartok a játékszabályokat sem mi magyarok írjuk.
Egy korábbi vicc jutott eszembe:
Megy lucifer a pokolban, őrjáratot tart. Az első állomáson az oroszok elkárhozott lelkeihez megy. Azok ott főnek egy üstben.
Az üst mellett kiírás: „Az üstből kimászni tilos!” Mégis több fegyveres őr áll mellettük állandó készenlétben.
Kérdezi lucifer hogy mi van itt? Mondják az őrök, hogy itt főnek az oroszok és ezek csak az erőszakból értenek.
Jön a következő állomás: főnek a németek ugyanaz a kiírás: „Az üstből kimászni tilos!” Sehol egy őr se… Lucifer elkapja az illetékest hogy mi az hogy itt nincsenek őrök. Erre az illetékes: – Itt főnek a németek, ezek törvénytisztelő népek, betartják a szabályt.
Következnek a magyarok: se tábla, se őr, semmi. Kérdezi lucifer hogy ez meg mi. Mire az illetékes: – Óóó… hát itt főnek a magyarok, itt ha egy ki akar mászni, másik tíz ráugrik és visszarántja.