Debrecenben tegnap is nyitva volt az az Amszterdam shop

, amelynek működését az önkormányzat hivatalosan betiltotta.

 

Az üzemeltető egyszerűen nem vette át az erről szóló végzést, vagyis Debrecenben egyelőre továbbra is árusíthatják a kábítószernek minősülő anyagokat. Egy szegedi ajándékboltban is razziáztak a rendőrök, dizájner drogokat kerestek. Ott a tulajdonos a razzia után már nem is nyitott ki.
Hallucinogén szobaillatosítót keresett az egyik fiatal a debreceni Amsterdam shopban. Az üzletbe hétfőn is sokan mentek, annak ellenére, hogy hivatalosan bezárták. A dizájner drogokat árusító boltra a szomszédos üzletek is panaszkodnak, egy nő az arcát nem vállalta, de azt mondta: elriasztják a vevőiket.
Mióta megnyílt az üzlet, azóta drasztikusan visszaesett mindenkinek a forgalma, igazából minősíteni nem lehet, ami itt folyik. A mocsok és a piszok, amit eltakarítunk folyamatosan nap mint nap, mindenki idegeit felőrli – közölte egy arcát és nevét nem vállaló férfi.
A drogboltot már napokkal ezelőtt „bezáratta” a jegyző, de a bolt üzemeltetője nem vette át az erről szóló végzést. Ezért működnek még most is.
Gulyás Tünde, a debreceni Önkormányzati Hivatal osztályvezetője elmondta, december elejére, ha átveszi az üzemeltető a papír alapú határozatot, ha nem, ez a határozat közöltnek számít, és ha kell, a rendőrség közreműködésével érvényt szereznek a bezáratásnak.
Szegeden viszont a tulajdonos maga döntött úgy, bezárja a belvárosi üzletet. A kiírás szerint ideiglenesen. A belvárosi ajándéküzlet a hétvégén még nyitva volt. Rendőrök razziáztak, és le is foglaltak néhány terméket. A hely ezután már nem nyitott ki.
A rendőrségi laborvizsgálat deríti majd ki, hogy a szegedi boltban árultak-e illegális termékeket.
A helyszíni szemle folyamán a rendőrök növényi törmeléket tartalmazó zacskókat találtak, amelyet lefoglaltak – nyilatkozta Jászai Linda, a Csongrád Megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.
Az MTV híradója eddig több drogboltot is leleplezett. Rejtett kamerás felvételeik és interjúik miatt több ilyen boltban razziázott a rendőrség, és többet be is zártak később. Debrecenben pedig egy tulajdonost múlt héten ítéltek el első fokon: egy év börtönbüntetést kapott, de ezt két évre felfüggesztették, tehát továbbra is vígan, szabadlábon éli életét.