Makláron P. Attilaként ismerték S. Gy.-t

. Az ismerték szó persze nem pontos. Sokkal inkább tudtak róla, hiszen sem egyedül, sem családjával nem járt a helyi közösségi rendezvényekre.

 

Elfogtak egy 12 éve körözött férfit Makláron szombat éjszaka. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Terrorelhárítási Központ (TEK) nyomozói a kora esti órákban behatoltak a házukba, és elvitték a 47 éves férfit.

Az S. Gy. monogramú gyanúsítottat 1998 óta körözték kábítószerrel való visszaélés miatt, de három éve már nemzetközi elfogatóparancs lépett életbe ellene. A BRFK Bűnügyi Információs Főosztály Célkörözési Alosztály munkatársai a TEK segítségével hosszú idő után fogták el a férfit, akiről úgy tudjuk, rendezett körülmények között élt élettársával és gyermekeivel. A családtagok nagyon nehezen viselik a történteket.

– Hosszú évek óta együtt éltünk, két közös gyermeket neveltünk – közölte Sós Mónika, az elfogott férfi élettársa. A támadásokkal és hamis állításokkal kapcsolatban is elmondta a véleményét.
– Nagyon jó emberrel éltem együtt. Rengetegen állnak mellettünk, sokan azt sem értik, mi zajlik most körülöttünk. Több hamis információ is napvilágot látott. Az állításokkal ellentétben az üzlet, ahol dolgozom, az én tulajdonom. Tévesen hozták kapcsolatba az élettársammal. Nem éjjel fogták el a rendőrök, hanem kora este jöttek hozzánk. Annak idején pedig nem szökött meg az igazságszolgáltatás elől, hanem egyszerűen nem jelent meg a tárgyaláson – mondta a fiatal hölgy.

A férfi ügye január elején elévült volna. Már nagyon várta az új életét. Felszabadultan és gondtalanul akarta élni a mindennapjait. Az élettársa elmondásából az is kiderült, mennyire odaadóan gondozta a gyermekeit.
– Nagyon szerette a gyerekeket, akik emiatt is nehezen dolgozzák fel az apjuk hiányát – közölte a megtört nő.

Makláron P. Attilaként ismerték S. Gy.-t. Az ismerték szó persze nem pontos. Sokkal inkább tudtak róla, hiszen sem egyedül, sem családjával nem járt a helyi közösségi rendezvényekre.
Makláron a ház, amelyben a família négy éve lakhat, az egyetlen kétszintes épület az utcában, a polgármesteri hivataltól 150 méterre. A magas kerítés ellenére látszik, hogy rendben tartják a portát.

Az arra kerékpározó két középkorú férfi azt mondta, szinte alig látták kimozdulni P.-t. Kocsmába, helyi boltba nem jártak, az asszony reggelente beültette az autóba a gyerekeket, és vitte őket valahová. A közeli üzletben is úgy nyilatkoztak az eladók, hogy csak nagyon ritkán jött be hozzájuk az asszony. A cukrászdának viszont rendszeres vendége volt a család. Az üzletvezető szerint mindenki nagyon rendes embereknek tartotta őket. Élték a normális családok mindennapi életét. Egészen mostanáig.

Kábítószerrel visszaélés büntette

A Pesti Központi Kerületi Bíróság november 20-i végzésében elrendelte S. Gy. gyanúsított előzetes letartóztatását kábítószerrel visszaélés bűntette miatt, mivel ő az eljárás során megszökött a hatóság elől. A gyanúsítottnak nincs érvényes személyi igazolványa, útlevele, vezetői engedélye. Mindezek miatt feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén szökéssel, elrejtőzéssel ismételten veszélyeztetné a büntetőeljárást – olvasható a fővárosi bíróság portálján. A végzés szerint a férfinak nincs bejelentett munkahelye, legális jövedelme sem, megélhetésének forrása sem ismert.
privatkopo.hu