Szeretet, becsület és tisztesség n

élkül nem lehet élni – ezt az üzenetet tartja a legfontosabbnak Sasvári Sándor, aki A nyomorultak főszerepében lesz látható a Miskolci Nemzeti Színházban.

 

A világirodalom egyik legszebb alkotása Victor Hugo regénye, az ennek nyomán készült musical pedig a műfaj egyik legnagyobb világsikere. Büszke vagyok rá, hogy életem több mint húsz évét végig kísérte – mondja Sasvári Sándor

Nagyon boldog volt, amikor a Rock Színház a Nyomorultakat műsorra tűzte 1987-ben és ebben Marius szerepét énekelhette – háromszázszor. Teltek az évek, és Sasvári Sándor sok nagy szerepet énekelt, de a Nyomorultak Jean Valjanrára is vágyott. Mint mondja, biztatták a produkció tulajdonosai is, így aztán stuttgarti, budapesti, duisburgi, és londoni meghallgatások után 1997-től két évadon át első szereposztásban háromszászszor énekelte a németországi Duisburgban a Nyomorultak musical főszerepét.

Nagy élmény volt egy ilyen produkcióban dolgozni. Heti ha alkalommal kellett énekelni esténként ezerötszáz nézőnek, egy olyan modern csarnokban, amelyet ennek az előadásnak a kedvéért emeltek. Nehéz, de gyönyörű munka volt – emlékszik vissza Sasvári Sándor

Jean Valjan vad ember, pontosabban a sors kényszerítette arra, hogy az legyen, mert alapvetően jó. Nagyon közel áll hozzám ez a figura. Színészileg pedig rendkívül izgalmas feladat egy előadás során megöregedni a színen. A miskolci közönséget is sok örömet szeretnék nyújtani alakításommal.

A musicalt 2012. március 2-án mutatja be a Miskolci Nemzeti Színház. Ha nem akarsz lemaradni a további hírekről és szereplőkről, akkor csatlakozz oldalunkhoz a facebookon is a http://facebook.com/musicalinfo oldalon.