Ügyvédi letétbe helyezett 170 millió  forintot a Lidl Magyarország Bt. a Bécsi úti áruházának építésével kapcsolatban felmerült problémák rendezésére – közölte a társaság az MTI-vel hétfőn.

 Az MTI-hez eljuttatott közleményben az élelmiszerkereskedelmi cég hangsúlyozza, hogy a Gropius Zrt.-vel áll szerződéses kapcsolatban és vele szemben teljesítette szerződéses kötelezettségeit. A letétbe helyezett összeg „a Gropius Zrt.-vel kötött vállalkozási szerződésből eredő elszámolás fedezetére és biztosítására szolgál” – olvasható a közleményben, amelyből kiderül az is, hogy a Gropius csődeljárás alatt áll.

 

A Lidl a közleményben megjegyzi: értetlenül áll a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) demonstrációja előtt, hiszen teljesítette a kötelezettségeit a Gropius Zrt.-vel szemben.

A közleményben az élelmiszerkereskedelmi cég hangsúlyozza: „nyitott minden olyan törvényes jogi megoldásra, amelyben garantált, hogy nem kényszerül kétszeri teljesítésre. Amennyiben a jogi konstrukció biztosított, az elszámolás lezárultát követően a letét a vállalkozói díjra jogszerűen jogosult részére részben vagy egészben felszabadítható.”

A VÉSZ által képviselt vállalkozók a napokban elmaradt fizetésükért tüntettek a Lidl szigetszentmiklósi logisztikai központja előtt.