Fegyverügyletbe keveredett Mága Zoltán fivére.

Az ügyészek végrehajtandó  börtönt kérnek rá. Kettőtől nyolc évig terjedő büntetés fenyegeti.

 A Jász-Nagykun- Szolnok Megyei Főügyészségen elmondták, hogy az ügy már bírói szakaszban van, M. Csabát felbujtóként vádolták meg. A nyolc vádlott közül néhánytól nagy mennyiségű fegyvert és lőszert foglaltak le. A vádiratból arra lehet következtetni, hogy a vádlottak némelyike illegális fegyverügyletben utazott, legalábbis az ügyészség erre az álláspontra helyezkedett. Védője szerint akaratán kívül keveredett egy kusza fegyverbeszerzési ügybe a cigány öccse. A vádirat szerint „engedély nélküli forgalomba hozatallal, üzletszerűen elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt” indult eljárás nyolc emberrel szemben. M. Csaba a hatodrendű vádlott.

Az öt Mága testvér közül a 32 éves M. Csaba nem volt ismeretlen a rendőrség előtt: több ügy kapcsán felmerült már a neve, s ezek között a legjelentősebb az uzsorakölcsön, amelyet olyan magas kamattal adott, hogy szinte senkinek sem sikerült visszafizetnie. A fedezetül szolgáló ingatlanok egyre-másra cseréltek gazdát. Dr. Bárándy György ügyvéd elmondta, hogy a rendőrség egy másik ügyben is befejezte a nyomozást: M. Csaba szocpolos visszaélések miatt került összetűzésbe a törvénnyel, közel kétszáz gyanúsítottal együtt.
– Bírósági szakaszban van, és tárgyalásra vár az ügy. A vád szerint védencem engedély nélkül szerzett be vadászfegyvereket – közölte dr. Bárándy György ügyvéd. Mága Zoltánnak a rokoni kapcsolaton kívül ugyan semmi köze nincs az egészhez, de rettenetesen kikészítette a hír sajtóvisszhangja. A hegedűművész korábban levélben fejtette ki álláspontját öccse meggyanúsításával kapcsolatban. „Szögezzük le: Magyarországon közel tízezer Mága vezetéknevű ember él, több százan viselik a Mága Zoltán nevet is, de nyugodt szívvel kijelenthetem, mindannyian nem a rokonaim. Azt elismerem, hogy az említett médiumokban megnevezett, bűncselekmény gyanújával eljárás alá vont M. Csaba a rokonom, akit nem tagadhatok meg, és nem is szeretnék. Hiszek ártatlanságában és az igazságszolgáltatásban. Azzal, hogy a sajtó a nevemmel, fotóimmal adja el cikkeit, ráadásul úgy, hogy az érintett témához én semmilyen módon nem kapcsolódom, több mint ízléstelen. Hamis, félrevezető híreikkel már eddig is hatalmas, megfizethetetlen erkölcsi és anyagi károkat okoztak nekem. (…) Mindezek kétséget kizáróan jelentős érdeksérelmet jelentettek számomra”
– áll egyebek között a levélben, amihez a zenész most sem kívánt hozzáfűzni semmit.
Súlyosak a vádak. Amennyiben a lőfegyverrel való visszaélés bebizonyosodik, kettőtől nyolc évig terjedő börtön várhat az elkövetőre.
(Bors)