Pénz hiány miatt leállt, nem működik, nem látható a „Közös Értékeink” , az  Európai Unió által támogatott, Szlovákia és Magyarország közötti, határon átnyúló regionális televíziós magazinműsor. Pedig az elején mindenki optimista volt.

Riz Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke a nyitó sajtótájékoztatón elmondta: a projekt célja, hogy erősítse a szlovák-magyar kapcsolatokat, a térség gazdasági versenyképességét és felzárkózását a turizmusban és a gazdaságban, valamint bemutassa közös kulturális értékeinket határon innen és túl.

Emlékeztetett arra, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye gazdasági stratégiája tartalmazza a határ-menti együttműködést is, hiszen, mint fogalmazott: nemcsak az utak kötik össze a két térséget, hanem a közös hagyományok is.

Mint mondta: a médiaprojekt komoly technikai és szakmai együttműködést kíván. A partnerek saját térségükben forgatott kisfilmeket készítenek, ezeket a projekt vezető partnere, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati, Közművelődési és Sportintézet begyűjti, lektorálja, összeállítja és szlovák nyelvre való feliratozás után, visszaküldi a heti 1 órás adásokat a projektben résztvevő televízióknak, amelyek ezt követően hetente sugározzák az elkészített adást.

Budai Erzsébet, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati, Közművelődési és Sportintézet igazgatója az inditó sajtótájékoztatón azt  mondta, fontos, hogy minél jobban megismerjék egymást a két térség lakói, minél többet tudjanak meg egymás kultúrájáról, hagyományairól, szokásairól és értékeiről. Ez a médiaprojekt erre kínál kiváló lehetőséget.
Most viszont Budai Ezsébet az eszakhirnok.hu -nak elmondta, valóban hónapok óta nem működik a műsorok cseréje, de  kíván nyilatkozni a részletekről. Szavaiból az derült ki lehet, hogy itt nem részletezett okok miatt ,nem is folytatódik a projekt. Idegesek viszont a műsorkészítők, aki rengeteg energiát, pénzt öltek a már  legyártott és sugárzott műsorokba. A projektben részt vesz a királyhelmeci, szepsi, rozsnyói és rimaszombati városi televízió Felvidékről, míg Magyarországról a Sátoraljaújhelyi Zemplén Televízió, az Ózdi Televízió, valamint a Putnoki Városi Televízió és a Kazincbarcikai Diák Tv működik közre.