New York | Terroristagyanús

helyzet alakult ki egy utasszállító repülőn az Egyesült Államokban amiatt, hogy a főpilóta a vécé rabja lett.
A kapitány fél órával a felszállás után ragadt bent a mellékhelyiségben, és az egyik utassal üzent a pilótafülkében ücsörgő személyzetnek, hogy szabadítsák ki. Csakhogy a „hírnök” véletlenül olyasvalaki volt, aki erős akcentussal beszél angolul, ezért a másodpilóta azt hitte, hogy terrorista, és el akarja téríteni a gépet. Az utas ugyan még a belépéshez szükséges jelszót is megadta – a kapitány fedte fel neki -, ám az is kevés volt a másodpilótának, akiben felmerülhetett, hogy fegyverrel is „kiszedhették” a jelszót a kapitányból.
A helyzetet bonyolította, hogy az utas nem fordulhatott légikísérőhöz, mert abból csupán egy volt a gépen, ám épp nem az utastérben, hanem ő is a pilótafülkében, mivel az előírások szerint ott mindig legalább két embernek kell tartózkodnia. A járat személyzete összesen 3 fős volt, így ahhoz, hogy a kapitány vécére mehessen, a légikísérőnek kellett beülnie a kabinba.
Rövid értekezlet után mind a stewardess, mind a másodpilóta úgy döntött, hogy nem hiszik el a vécés „mesét”, és a másodpilóta értesítette a földi légiirányítókat a terroristagyanús helyzetről. Annak végül a kapitány vetett véget azzal, hogy sikerült kiszabadítania magát vécéfogságából.