A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen kimondta: jogszabályellenes volt az

 egri Fidesz-csoport 2009-es feloszlatása. Dr. Megyesi Melinda, a felperes jogi képviselője tudatta: az eljárást Bakos László, a Fidesz korábbi helyi alelnöke indította, aki úgy látta: valótlan vádakat hoztak fel akkor, amikor a megyeszékhelyen megszüntették és újraszervezték a pártot.

 

A Fidesz Országos Választmányának elnöksége 2009. október 5-i ülésén egyhangú döntéssel oszlatta fel az egrieket. Az akkori megyei elnök, Balázs József két éve úgy nyilatkozott, hogy az egri szervezetben kezelhetetlen állapot keletkezett, a csoport üléseire őt megyei elnökként sem hívták meg, sőt a jegyzőkönyveket sem küldték el számára. Az egriek működésére jellemző volt, hogy a Fidesz legutóbbi tisztújítására egyetlen delegáltat sem tudtak küldeni, sorolta akkor az alapszervezettel kapcsolatos problémákat. Ezzel szemben Szeleczki János, akkori városi elnök úgy vélekedett, hogy – néhány apróságot leszámítva – nem volt különösebb gondjuk a működésben.

Kérdésünkre, hogy a FÍ döntése nyomán most melyik egri Fidesz léte a jogszerű, dr. Megyesi Melinda azt mondta: ezt már nem az ő dolguk eldönteni.

Az egri után egyébként több megyei Fidesz-csoportot is feloszlattak, 2010-ben erre a sorsra jutott a lőrinci, a füzesabonyi és a gyöngyösi csoport-írja a heol.hu