Bréking. Kirúgták  M. Kiss Csabát az MTV-ből

Hétfőn dél körül megkezdődött a felmondásról

szóló előzetes értesítések átadása a közmédiában, bár vasárnap az MTVA szóvivője még azt állította, hogy ezen a héten a csoportos létszámleépítés adminisztratív előkészítése folyik majd csak – írja az Index.

 

A hírportál értesülései szerint felmondtak M. Kiss Csabának, a Kékfény és az eredeti Szempont főszerkesztőjének. M. Kissnek ebben a szezonban két műsora is elindult volna. Az egyik a Pont című bulvárhíradó, amit október 3-ai kezdése előtt egy héttel fújtak le, a hivatalos indoklás szerint azért, mert nem érkeztek meg időben a szükséges technikai eszközök.

Az Index úgy tudja: a műsor „elhalasztásáról” azután döntött Papp Dániel, az MTVA akkor frissen kinevezett közéleti főszerkesztője, miután kiderült, hogy M. Kiss Csaba az első adásban bemutatott volna egy flashmob-szerű produkciót, amiben a Gödörbe hívott emberek elszavaltak volna egy politikailag áthallásos Heltai Jenő verset.

M. Kisst korábban megbízták egy új közéleti heti műsorral is, ami januárban indult volna az m1-en. Úgy tudjuk, hogy a felmondásáról szóló előzetes értesítését – amit egy hónap múlva követ a valódi felmondás – Papp Dániel adta át neki.

Az Index úgy tudja, hogy átadták az előzetes értesítést Bombera Krisztának, aki legutóbb nyáron volt képernyőn a Teadélután című műsorban. Bombera azóta nem kapott munkát az MTV-ben. Információink szerint Bombera Krisztával korábban már támadtak nézeteltérései a vezetőségnek, tavaly ősszel azért kellett távoznia a késő esti Híradó műsorvezetői székéből, de akkor még kapott új feladatot a szórakoztató osztályon.

Úgy tudjuk, hogy az Újra nyitunk kapányban a megújuló közszolgálat egyik arcaként hirdetett Teszári Nórát is elküldték. Teszári Veiszer Alindával október eleje óta az Éjjeli őrjáratot vezette a Duna2-n.

A Hír 24 azt írja: az első kirúgottak között van Litauszki János filmrendező is, aki 1980 óta a Magyar Televízió munkatársa. Ő volt az MTV utolsó Balázs Béla-díjas rendezője.

Szerbhorvát György, aki idáig a magyar rádió műsorelemző részlegét vezette, szintén a kirúgottak között van. A Magyar Narancs egykori szerzője Such György hívására érkezett a Magyar rádióba.

A magyar rádióból reggel egy gyártásvezetővel és egy műsorszervezővel is közölték, hogy felmondanak nekik.

A nyári ötszáz után most körülbelül négyszáz embert bocsátanak el a közmédiából.