A csapat mind a helyszínt, mind

 pedig a Premio Carlo & Francesco Aloisi ( Gr-3, 1200 m) futamát jól ismeri, hiszen ez az a verseny, ahol Dózi 2008 novemberében élete legmagasabb formáját futotta 10 hosszas győzelme során. Az idén sokkal nehezebbnek tűnik a helyzete. Hogy ilyen hosszú kihagyás után milyen teljesítményt várhatunk tőle? ; nos ezzel inkább nem foglalkoznék. Majd a pályán úgy is eldől minden.

 

Nézzük inkább a riválisokat.

1-es számmal indul az a Back Hunting (M. Esposito) aki 3 kisebb kategóriában elért győzelmet is felmutathat már 2011-ben, és legutóbb hatodik volt az 1000 méteres, Gr3-as kategóriába sorolt Pr. Omenoniban.
2-es számmal indul az a Black Mambazo (G. Marcelli) akit talán legjobban ismerhetnek Overdose rajongói. Három évvel ezelőtt ő volt Dózer mögött a második. A hatéves Statue Of Liberty ivadék azonban talán már túl van pályafutása csúcsán, ugyanis tavaly csak 13. lett ebben a versenyben, míg idén már Condizionata versenyekben is inkább csak epizódszereplő.
3.Dagda Mor (F. Branca) szenzációs formában versenyez. Utolsó három versenyét megnyerte, így a korábban már említett Premio Omenoni-t is.
4.Malikayah (P. Conventino) idén már két győzelmet aratott, de ilyen „magasan” még nem járt. Egyszer mérették meg Listedben amikor is 10. lett. Mi lesz vele itt Gr3-ban?
5.Morgan Drive (D. Vargiu) szintén győzelem után indul, de nem ebben a kategóriában szokott versenyezni. Ennek ellenére ő a tavalyi verseny másodikja.

Hatos számmal indul majd Overdose.
7. Questi Amori (S. Sulas) legutóbb 1200 méteren Condizionata versenyben győzött.
8. Rebecca Rolfe (M. Kolmarkaj) ha Olaszországban is öt díjat fizetnének, 2011-ben mindig pénzt keresett volna, azaz sosem volt ötödiknél rosszabb. A Pivotal kanca legutóbb második az Omenoni-ban.
9. Rosendhal (M. Monteriso) a verseny címvédője, de azóta a célt még nem látta elsőként. Idén, májusban 8. helyen ért be egy Gr3-as versenyben, de legutóbb olyan szerény díjazású futamban lett negyedik, hogy azért a „placcért” 510 eurót könyveltek a neve mellé. Ez most más kávéház.
10. Samysilver (G. Bietolini) karrierje során csak egyszer nem volt döntős, de éppen az volt a legnagyobb versenye. Szintén Gr3-ban 6. még áprilisban.
11. Shabi (U. Rispoli) január 31-én győzelemmel kezdte a 2011-es szezonját a hazánkban is jól ismert Nicola Pollival, de azóta nem sikerült győznie, pedig már nyolc versenyben is futott ezt követően.
12.Traditional Chic (C. Demuro) remek formában van. Idén eddig minden futásával pénzt keresett.

A mezőny majd összes lováról elmondhatjuk, hogy jóval szerényebb versenyben futnak rendszeresen, mint a vasárnapi. Overdose egyértelmű favoritja a futamnak, és talán csak Dagda Mor lehet rá veszélyes. A verseny startja 16:10, és információink szerint ezt nem közvetítik idehaza. Az interneten is csak azok tudják nézni élőben, akiknek fogadói számlájuk van valamely internetes fogadóirodánál.

Már csak egyvalakiről nem esett szó. Mikóczy Zoltán „álmáról” azaz Frankie Dettori-ról. A 41 éves olasz világsztár nemrégiben nyerte meg 500. Group versenyét és a lóversenysport ikonjának számít. Azt hiszem minden olvasónk pontosan ismeri az ő életét és pályafutását. Csak az idei évben 11 jelentős Gr1-es futamot nyert meg. Ő olyan kiemelkedő alakja sportágunknak, mint a néhai Ayrton Senna, Roger Federer vagy éppen Michael Phelps a sajátjának.
http://www.overdoseonline.hu