2011. júliusA Miskolc Holding megkezdte  a felszólítások kiküldését, behajtják a közüzemi számlákkal kapcsolatos kintlévőségeket.

Hamarosan ismét kiírhatja a Zöld Nyíl projektigazgatóság a villamosprojekt kommunikációjához kapcsolódó PR tendert. Az ezzel kapcsolatos korábbi pályázaton már tavaly hirdettek nyertest, azonban az eredményt végül megsemmisítették.

A terveknek megfelelően haladtak a munkálatok a Népkertben, a leendő miskolci országzászló helyén.

Fedor Vilmos szerint a miskolci önkormányzat október óta nem kereste és nem tárgyalt a szlovák féllel a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program turisztikai projekttel kapcsolatban. A hivatalos cáfolat szerint az április 17-én a „Történelem és kultúra –multikulturális és határon átnyúló együttműködés modellje Kelet-Magyarország és Kelet-Szlovákia között” címmel rendezett tudományos-szakmai konferencián részt vett Miskolc, ugyanis Kriza polgármester maga helyett Prof. Dr. Besenyei Lajost, Miskolc város Díszpolgárát, a Miskolci Egyetem korábbi rektorát bízta meg azzal a sokrétű tudást és tapasztalatot igénylő feladattal, hogy külön felkérései alapján az elkövetkezendő időben Miskolc városát és polgármesterét képviselje rendkívüli polgármesteri megbízottként.

Fészekrakó-ügyben Molnár Attila a miskolci FIDESZ elnöke sajtótájékoztató keretében tehetetlennek nevezte az előző városvezetést, s utalt arra, hogy a jelenlegi helyzet tulajdonképpen az MSZP miatt alakult ki.A szocialisták válaszukban bemutattak egy fotót a fideszes kitűzőben feszítő elsőrendű vádlottról. „A képen látható miskolci ügyvéd a fészekrakó-per elsőrendű vádlottja. Zakójának hajtókáján a Fidesz kitűzőjét viseli. Kérdezzük Molnár Attilától, a Fidesz miskolci elnökétől: ki ez az ember?” – tették fel a kérdést. A bemutatott fotóval kapcsolatban Molnár Attila a minap.hu kérdésére azt mondta: „mindenki olyan kitűzőt tesz ki, amilyenhez hozzájut, képvisel, vagy lejáratni kíván. Visszautasítom az áthallásos célozgatást”.

Egyebek mellett párthovatartozása miatt távolították el a miskolci Kalyi Jag Roma Nemzetiségi Szakiskola történelemtanárát, Jakab Pétert, aki az elmúlt évi helyhatósági választáson a Jobbik színeiben önkormányzati képviselő lett a borsodi megyeszékhely közgyűlésében – mondta maga az érintett sajtótájékoztatóján a megyei munkaügyi bíróság határozatát ismertetve. Jakab Péter emlékeztetett arra, hogy az iskola igazgatója az önkormányzati választásokat megelőzően közölte vele, hogy miután a Jobbik képviselőjelöltjeként indul az önkormányzati választáson, „politikai szerepvállalása miatt” távoznia kell az intézményből. Az önkormányzati képviselő közölte: a beszélgetésről hangfelvételt készített, amelyen az iskola igazgatója elmondja, hogy a tanár szakmai munkájával és személyiségével elégedett, politikai nézeteit azonban nem tudja elfogadni.

Győzelemmel tért vissza az NB1-be a DVTK.

A nyári hónapokban Miskolcon, a vasgyári rendőrőrs illetékességi területén kerékpáros járőrök is közreműködnek a közbiztonság és a közlekedésbiztonság javítása érdekében. A biciklis rendőrök elsősorban a Lyukóvölgyben tevékenykednek majd – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Nem vette napirendre Miskolc önkormányzatának rendkívüli közgyűlése a Misek Kft. dolgozóinak járó bérkompenzációról szóló előterjesztést, így néhány perc alatt véget is ért a testületi ülés. Kriza polgármester a napirendi szavazás előtt bejelentette, dolgoznak a probléma megoldásán, s januárig visszamenőleg mindenki megkapja majd a pénzét. Hogy mikor, arról nem beszélt.