Miskolc. Elfogyott a rendőrség türelme az eszakhirnok.hu okvetetlenkedő cikkeivel kapcsolatban

Elfogyott a türelem a borsodi rendőrkapitányságon az eszakhirnok.hu okvetetlenkedő cikkeivel kapcsolatban.  Egyedné Novodonszki Éva sajtóreferens közölte, a továbbiakban nem kívánnak válaszolni semmilyen kérdésre, amelyek azzal kapcsolatban merülnek fel, hogy két borsodi rendőr ( a kép csak illusztráció.)2006 őszén, a Budapesten történt „sajnálatos események” idején úgy megvert egy utcán sétáló férfit, hogy a miskolci rendőrségnek 2.5 millió kártérítést kellett fizetni az áldozatnak. Egyébként azt szerettük volna megtudni, hogy a rendőrség vezetése kártérítésre kötelezte-e rendőröket, akik az egyébként is csóró rendőrség büdzséjét fölösleges kiadásokra kényszerítették.

A borsodi rendőrkapitányság azon az állásponton van, hogy a bíróság a hasára ütve (nem tudták bizonyítani, hogy ki verte meg a férfit) ítélkezett. A két verekedő ellen nem indult eljárás, minden bizonnyal tagadtak mindent.

Itt olvasható a levél:

Tisztelt Rendőrség! Pusztai László érdeklődik, hogy a 2.5 milliós kártérítést megpróbálta-e a rendőrség vezetése „ráterhelni” a kárt okozó verekedő rendőrökre? (Illetve mennyi volt a ténylegesen kifizetett összeg? Késedelmi pótlék ügyvédi eljárási díjak stb.) Ha nem, miért nem? A hűtlen kezelés nem áll meg ebben az esetben?
(Erre az lenne a magyarázat, hogy rendőri vezetés nem tesz meg mindent, hogy a rendőrség büdzséjét ne terheljék meg olyan beosztottak cselekedetei, akik szabálytalanul jártak el. Ha valaki balesetet okoz a rendőrség autójával vagy elhagyja a gumibotját, fizetni kell.)