A Tetrabbit Kft. 2011. október 24-től

 exportálhat nyúlhúst az orosz piacra. A világ vezető nyúltenyésztő országainak (Kína, Franciaország, Olaszország, Spanyolország és Magyarország) vállalatai közül a Tetrabbit Kft. a harmadik feldolgozó, aki jogosult nyúlhúst szállítani Oroszországba és az orosz vámunióhoz tartozó területekre.

 

Ezzel a döntéssel egy újabb lehetőség nyílt meg a Tetrabbit Kft., valamint a hozzá beszállító termelők előtt (Zika Szövetkezet, Nagyhajmási Gazdaszövetkezet, s remélhetőleg a Nyúl-unk a munkáért programba jelentkezett közösségek tagjai).

A vállalat az elmúlt években folyamatosan fejlesztette a nyúltartás technológiáját és javította a feldolgozó üzem színvonalát. Minden esetben megfelelt a magyar állategészségügyi hatóság sokszor kíméletlennek tűnő ellenőrzésein, és mindent megtett a vevői elvárások kielégítése érdekében.

Mindennek eredményeként megérdemelten kapta meg ez év októberében az orosz export engedélyt, így Svájc, Németország, Olaszország, a Benelux államok, Románia, Bulgária, Szlovákia és Japán mellett most már az oroszországi boltok polcain is elérhetőek a Tetrabbit Kft. által gyártott friss és fagyasztott termékek. A rendkívül széles termékpalettán az egész nyúltól a darabolt, csont nélküli termékeken keresztül a pácolt készítményekig minden megtalálható.

A Tetrabbit Kft. Magyarország legnagyobb nyúltenyésztő és feldolgozó vállalata, hetente 60 ezer nyulat vág, amellyel a magyarországi termelés 60%-át adja. Az elmúlt években számos beruházással fejlesztették nyúltelepeiket, melyek így a legmagasabb szintű állatvédelmi előírásoknak is megfelelnek.

Minden telepen rutinszerűen működtetik az Állatorvos-tudományi Egyetemmel közösen kidolgozott állatorvosi programot. A Fehérkereszt Állatvédő Ligával kialakított sikeres együttműködésnek köszönhetően, egyre magasabb szinten tudnak eleget tenni az állatjóléti követelményeknek.

Legújabb fejlesztésük a 2012 januárjában bevezetésre kerülő svájci előírásoknak megfelelő tartásmód. Ennek keretében már 2011 februárjában átadásra került az a telep, amely az ez év októberében lezajlott szigorú ellenőrzésen, a magyarországi cégek közül elsőként teljesítette a SGS (Société Générale de Surveillance SA) előírásokat, így eleget téve a 2012 januárjától életbe lépő svájci állatvédelmi rendelet követelményeinek. Az új telepen a standardoknak megfelelő, sőt azokat meg is haladó körülmények között folyik a nyúltartás .

Az orosz export engedély megszerzésével hatalmas lehetőség nyílt meg a további növekedésre és fejlődésre. Egy új lépcsőfok, egy nagyon magasra vivő lépcsősor az, amelyre most a Tetrabbit Kft. fellépett.

A cég és beszállítói továbbra is azon lesznek, hogy sikeresen teljesítsék az új elvárásokat és a megszokott magas színvonalon tegyenek eleget az orosz piac és a meglévő vevők igényeinek.

A Tetrabbit Kft-ről további információkat a www.tetrabbit.eu oldalon olvashat.