A Magyar Kommunista Munkáspárt miskolci szervezete

– a hagyományokhoz híven – idén november 7-én is megemlékezett a Nagy Októberi Szocialista Forradalomról, valamint Szabó Lajos ezredesről a miskolci Hősök Temetőjében a Szovjet Emlékműnél, és az ezredes sírjánál.

 

A rendezvényen a kegyelet virágait a Munkáspárt Miskolc Városi Pártszervezete, a Baloldali Front és a perecesi bányászok képviselői helyezték el.

Fülöp Józsefné, a párt miskolci szervezetének elnöke eljuttatta az ÉszakOnline-hoz megemlékezési beszédét. Érdekességképpen közkinccsé tesszük. Íme:

„Ma 94 éve győzött a „Nagy Októberi Szocialista Forradalom”, a bolsevikok megdöntötték az ideiglenes kormányt. A haladó emberiség megemlékezik a N.O.SZ. Forradalomról. Ez a mi ünnepünk és minden kommunista ünnepe. November 7-e hivatalos ünnep volt, de néhány évtized nem volt elég arra, hogy bensőségessé váljon. Ma nagyítóval kereshetnénk az ünnepet, akkor se nagyon találnánk. Pedig mostanság különösen időszerű lenne a N.O.Sz. Forradalomról komolyan elgondolkodni. A Nagy Október megnyitotta a Szocialista forradalmak korszakát, az európai forradalmak nyitánya volt. Az 1919-es Magyar Tanácsköztársaság, a magyarországi szocializmus első nagyszerű kísérlete is ebbe a dicsőséges sorozatba illeszkedett. A magyar munkásság nemcsak társadalmi céljait váltotta valóra, de a 20. században egyedülállóan sikeresen védte a magyar hazát a külföldi agresszorokkal szemben. Ma a tőkés propaganda kiírtja emlékezetünkből a Kommunista Munkáspártot, a Tanácsköztársaságot is, és dicsőséges tetté lépteti elő a fehérterror öldöklését.

A tőke sohasem bocsátotta meg az 1917-es forradalmat. A tőkés világ lassan 22 éve ünnepli, hogy sikerült revánsot venni a szocializmuson, de valami nem stimmel. Csak a vak nem látja, hogy a mai kapitalizmus rombol, pusztít, még az a kevés emberi a kiveszett belőle, ami egykor benne volt. A világot a tőke elárasztja eladhatatlan termékekkel, több esetben mérgezett, romlott élelmiszerrel. Emberek százmillióinak megtakarításai tűnnek el. A válság súlyosan érintette a magyar dolgozói réteget. Egyre többen vannak állás nélkül, s akinek van munkája, az nem lehet biztos benne, hogy holnap is lesz. Egyre több ember lakását árverezik el, mert nem tudják fizetni a rájuk erőszakolt hiteleket, valamint rezsiköltségeiket. A kapitalizmus válsága, a kormányok politikája nyomán egyre több társadalmi réteg kerül kilátástalan helyzetbe. Tarthatatlan ez a sok különböző adók bevezetése, emelése – a bérek, a nyugdíjak meg nem emelkednek, sőt, csökkennek! Már lassan 5-6 millió koldus országa lettünk!

A szocializmus, amelynek kezdetét a Nagy Október jelentette, nem volt mindenre megoldás. De vitathatatlanul ésszerű, és emberibb volt. A Nagy Október eszméi ezért élnek ma is. Nem csak Németországban, ahol elkapkodják Marx műveit. Nálunk is élnek. Ezek az eszmék jelentenek ugyanis megoldást az emberiség gondjaira. A Munkáspárt feladata, hogy eszmei és szervezeti erejével elősegítse a dolgozók felvilágosítását, és szerveződését. A dolgozó tömegeket és szervezeteiket ki kell szabadítani a tőkés, szociáldemokrata, és liberális, jobboldali pártok szellemi hatása alól.

Ezek után egy pár gondolatban megemlékezünk 1956-ról, hiszen ebben a temetőben nyugszik Szabó Lajos ezredes, aki mártírhalált halt. 1956 tőkés forradalom volt, amely csapásként érte a pártot. Százezrek hagyták ott. Sajnos, napjainkban is megy a történelem meghamisítása, a XXI.században szobrokat bontanak, tüntetnek el, terek, utca, busz-villamosmegállók neveit változtatják meg. Az előző társadalmi rendszerben becsületesen dolgozó kommunista vezetők, dolgozók nyugdíjait visszamenőlegesen csökkenteni akarják! De az igazi kommunisták talpra állnak. Mindig fel kell állni, akár milyen csapás is érjen bennünket. Mindig kell erőt találni ahhoz, hogy újra kezdjünk! Ez a legfontosabb, amit nagyapáinktól, apáinktól megtanultunk!

A Magyar Kommunista Munkáspárt tagsága Mártírjaink Emlékét kegyelettel őrzi Miskolcon is! Soha nem felejtjük el, hogy életük feláldozásával védelmezték a Munkáshatalmat!”
írja az eszakonline.hu