A Miskolc Megyei Jogú Város Jegyző

képviselője hatósági ellenőrzést fog tartani a Települések Megmaradásáért Egyesület részvételével. (2011. November 8.-án Lyukvölgyben 9.30.-kor Miskolc Annabánya u 77. sz).

 

A nem megfelelő szilárd és folyékony hulladékkezeléssel kapcsolatban a Jegyző hatósági ellenőrzést rendelt el, a Kormányhivatal kötelezésére. A Települések Megmaradásáért Egyesület hivatalosan jelezte a polgármesteri hivatal felé, – ügyféli jogállás kérése – hogy a hatósági eljárásokon részt kíván venni, mely jog nem tagadható meg. A részvétel keretein belül az Egyesület a miskolci intézményekbe is bemehet. /Miskolc Annabánya u. 77. sz. önkormányzati ingatlan/
Az önkormányzat által kezelt közérdekű adatokat kérésre ki kell adni, ahhoz semmilyen szerződést, együttműködési megállapodást nem kell kötni.
A tetvesedést megszüntető munkacsoport is hasonlóan kíván eljárni, mint a vízbázis védelmi és miskolci ingatlanokat védő munkacsoportja.
Tekintettel arra, hogy a MIK Zrt a közérdekű adatok kiadását (-bérlő fizeti e a szemétszállítás, szennyvíz szippantatási díjat, – fizetik e egyáltalán a bérleti díjat, ha nem akkor a szerződésben leszabályozottak szerint miért nem szüntetik meg, – szerződés szerint a Miskolc vagyonát ingatlankezelő megőrzi e, avagy elherdálja) megtagadta, ezért ellene közérdekű adatok kiadására való kötelezési per van folyamatban, amely 2011. 11. 10.-ére van kitűzve.

A helyszíni ellenőrzésen az Egyesület meg kíván győződni, hogy a Jegyző ill. az ingatlan tulajdonosa (pl: MIK Zrt) adott e, lakhatási engedélyt és ha adott milyen jogszabály alapján adta, olyan ingatlanra, mely lakás céljára nem felelnek meg a hatályos jogszabályok alapján.
Ezen kívül meg kívánunk győződni arról, hogy a Jegyző eleget tesz e a 2000. évi Hulladékgazdálkodási törvény előírásainak, mely rögzíti, hogy nyílván kell tartani a folyékony és szilárd hulladékkezelést és köteles évente egyszer leellenőrizni, és betartja e a törvényi kötelezettségét, hogy amennyiben nem megfelelő állapotokat tapasztal a törvényes rend helyreállítása érdekében megteszi a szükséges intézkedéseket.

A Települések Megmaradásáért Egyesület továbbra is azon az állásponton van, hogy számít Miskolc város vezetőire és együtt kíván működni a most felállított önkormányzati munkacsoporttal, mely a „kedvezőtlen jelenségek” megszüntetésére alakult.

A fentiek alapján kérjük Dobos Tímea szóvivő hölgyet, hogy a sajtónyilatkozatban helyesbítse az alábbi valótlan állításait: „Sem Miskolc intézményei, sem a hivatal nem kíván részt venni a Települések Megmaradásáért Egyesület által létrehozott munkacsoportban. Sőt, határozottan elzárkózik a munkacsoporttól, mivel ilyen irányú megkeresés nem érkezett a Miskolci Polgármesteri Hivatalhoz….A Települések Megmaradásáért Egyesületnek nincs joga ahhoz, hogy a miskolci intézményekbe bármilyen céllal bemenjen… információt egyetlen egyesület, szervezet sem kaphat hivatalosan, csak ha szerződés alapján szakmai együttműködés jön létre közöttük. Ez azonban nem történt meg az Egyesület és a Hivatal között!”

Szemes István Elnök
Települések Megmaradásáért Egyesület
Miskolc Major utca 3