Ötven százalékos tulajdonrészt szerzett a Szallas.hu  online szállásközvetítő oldalban a Sanoma Media Budapest Zrt. A weboldal két ügyvezetője Varga Zoltán és Dorcsinecz József marad. Ez azt jelenti, hogy az oldalt működtető céget közösen irányítják majd, a székhely azonban változatlanul Miskolcon lesz.

 

Az újabb akvizícióval a Sanoma tovább növelte jelenlétét az életmód online szegmensben miután a HáziPatika.com csoport, a Wellness és a Nők Lapja Egészség valamint a WellnessCafe révén már havonta egymillió-ötvenezer felhasználót ér el.

A Szallas.hu két év alatt lett piacvezető. Több mint 6500 bel- és külföldi szálláshelyet üzemeltető partnerrel rendelkezik. A portál tavaly kezdte meg működését a szomszédos országokban: ma Szlovákiában, Ausztriában, Romániában és Lengyelországban van jelen, a tervek között további terjeszkedés szerepel. A válság ellenére Európa szerte jól tartja magát az online-szállásértékesítés: tavaly itthon az online utazási irodák 620 ezer vendégéjszakát értékesítettek, ráadásul a régiós versenytársakkal (Bécs, Prága) összehasonlítva, Budapesten a legmagasabb az online foglalások aránya.