A magyar turisták busza

 egy hurgadai hotelből tartott a reptér felé, amikor egy kanyarban megcsúszott és felborult – mondta vasárnap este a hvg.hu kérdésére Kveck Péter kairói nagykövet.

 

Később, magyar idő szerint hétfőn, hajnali fél egykor a nagykövet arról számolt be, hogy az értesüléseik szerint feltehetően műszaki hiba okozhatta a balesetet, emiatt veszíthette el a sofőr az uralmat a kormány felett.

Kveck Péter arról is beszámolt, hogy a legfrissebb információi szerint a 11 halálos áldozat mellett már 29 sebesültről tudni. Négy súyos sebesültet katonai légijárművel szállítanak át Hurgadából egy kairói katonai kórházba, a gépen utazik az egyiptomi egészségügyi miniszter is, aki maga is orvos és akit az ország kormányfője utasított arra, vegyen részt a segítségnyújtásban.

A kairói kórházban a magyar nagykövetség két munkatársa is segédkezik a sérültek fogadásában.

Kveck Péter megerősítette, hogy a halottak és a sérültek között is vannak gyerekek, a négy súlyos sérült egyike egy 13 éves fiú. A Kairóba várhatóan magyar idő szerint hétfő hajnali fél kettőkor megérkező sérültek közül kettőnek gerincsérülése van, de több a súlyos nyílt töréses eset is – mondta a nagykövet-írja a hvg.hu