Hurghada . Zajlanak az azonosítások

 A Best Reisen utazási iroda utasai  voltak azok a magyarok, akiket baleset ért vasárnap az egyiptomi Hurghada határán; a balesetben több mint tíz magyar turista életét vesztette és tizenöten-húszan megsérültek – mondta el Zám Tibor, az utazási iroda irodavezetője az MTI-nek vasárnap este.
Megerősítette, hogy az utazási iroda csoportja több busszal a repülőtérre tartott a hurghadai szállodából, amikor a baleset történt. Az utasokat szállító repülőgépet a Travel Service üzemelteti, a gép a menetrend szerint 23:40-re érkezik Budapestre.
Zám Tibor beszámolt arról, hogy a légitársaság személyzete segítőkész volt, bevárták azokat az utasokat, akik nem sérültek meg, illetve akik másik busszal indultak a repülőtérre. A járat várhatóan késni fog – tette hozzá.
Elmondta, hogy részleteket nem tudnak a balesetről, csak annyit, hogy az autóbusz felborult, sok a súlyos sérült, többeket megműtöttek.
Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője annyit közölt: a gép csak kis késéssel indult, várhatóan a tervezett 23:40 óra körüli időben érkezik a Liszt Ferenc repülőtérre.
A kairói magyar nagykövetség értesülése szerint 11-12 halálos és 15-20 sérült áldozata lehet a magyar turistákat szállító busz hurghadai balesetének – közölte Kveck Péter kairói magyar nagykövet vasárnap este telefonon az MTI-vel.
A diplomata elmondta, hogy a magyar konzul és egy másik diplomata útban van a baleset helyszíne felé.
A magyar külképviselet folyamatosan kapcsolatban áll az egyiptomi hatóságokkal, a rendőrséggel és a mentőkkel, teljes erővel folyik a magyar turisták mentése – tette hozzá a nagykövet.
A diplomata szerint úgy tűnik, hogy egy sérültet légi úton egy kairói katonai kórházba szállítanak, a többi sérültet pedig a hurghadai kórházban látják el.
A magyar külképviselet az utazási irodával és az egyiptomi hatóságokkal együttműködve intézi a sérültek és a halálos áldozatok hazaszállítását, folyamatosan kapcsolatban áll az áldozatok hozzátartozóival, zajlanak az azonosítások – tette hozzá a Kveck Péter nagykövet.